3 Докторантура Програми в Права на човека 2024

Филтри

Филтри

  • Докторантура
  • Социални науки
  • Политология
  • Права на човека
Области на обучение
  • Социални науки (3)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

    Докторантура Програми в Права на човека

    Обикновено най-високата степен, която един студент може да спечели, един докторант може да бъде следващата степен, към която работите, след завършване на магистърската си степен. Може да отнеме около осем години, за да завършите всички изисквания, за да спечелите докторска степен, но като имате някой, може да ви помогне да станете експерт във вашата област.

    Какво е доктор по човешки права? Тази степен може да включва изследвания на правителството и политиката. Може да се отнася главно до това как трябва да се управляват правителствата, за да се гарантира, че правата на хората са защитени и зачитани. Някои често срещани теми могат да бъдат социология, право и икономика. Може да научите за различните видове управление, които се използват в страни по света и как те могат да идват с различни проблеми и ползи.

    Знанията, които печелите за правителството, могат да ви помогнат да имате по-добро разбиране за законите и текущите събития. Изследванията на социологията могат да ви помогнат да станете по-добри в работата с други хора и да разрешите проблемите в отношенията. Знаейки как функционира икономиката може да се похвали и при вземането на решения за инвестиране или харчене на пари.

    За да разберете колко струва да получите докторантурата си, може да помогнете първо да решите кои училища искате да посетите. Различните институции могат да налагат различни такси и да имат различни изисквания за придобиване на степен.

    Докато докторантурата може да бъде чудесен избор за степен, в която някой търси да стане професор, може да има много полезна кариера. Някои опции могат да включват работа като служител по правата на човека или адвокат, за да се предотвратят и решат проблемите, свързани с малтретирането на гражданите. Можете също да проучите възможностите да работите като анализатор на политики, като помагате да определите дали новите правителствени политики са справедливи и не нарушават правата на хората.

    Може да има много различни училища, които предлагат вашата степен. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.