9 Докторантура Програми в Образователни технологии 2024

Филтри

Филтри

 • Докторантура
 • Педагогика
 • Образователни технологии
Области на обучение
 • Педагогика (9)
 • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

  Докторантура Програми в Образователни технологии

  Докторантът е най-високата степен, предлагана в университет. Тези програми отнемат няколко години, за да завършат и включват независими изследвания, които стимулират състоянието на академичния дискурс в дисциплината. Завършилите често стават преподаватели или работят като изследователи или специалисти.

  Какво е докторска степен в образователната технология? Учениците, които преследват тази степен, могат да извършват изследвания на конкретни технологии и да извършват количествени и качествени оценки. Експертите в образователната технология могат да изследват технологичните влияния в образованието, за да определят кои инструменти са най-благоприятни за учене. Завършилите трябва да бъдат запознати с последните нововъведения и желаещи да експериментират в класната стая.

  Докторантите в тази област получават прозрения от образованието и технологиите. Те също така научават за новия хардуер и софтуер. Тази област на обучение обикновено насърчава цифровата грамотност или способността да използват смислено новите технологии за лично и професионално развитие.

  Разходите за проучвания на това ниво могат да бъдат значителни, тъй като тези програми обикновено изискват от три до шест години редовно обучение, изследване и писане. Безвъзмездните средства или стипендиите могат да помогнат да се компенсират разходите за посещение. Някои програми заделят средства за изключителни студенти.

  Разширеното изследване на образователните технологии е в голямо търсене в професионалния свят. Университетите се нуждаят от преподаватели и преподаватели с технологични умения, за да преподават тази тема. Завършилите могат също да търсят работа като технологични съветници за училищни системи или други образователни или културни институции. Много технологични компании също търсят кандидати, които имат опит в образованието, да действат като организатори, насърчавайки училищните системи и университетските отдели да приемат нови уеб инструменти или софтуер.

  Все по-голям брой училища предлагат докторантура по образователна технология и тези програми имат различни факултетни и изследователски проекти. Училището, което избирате, ще повлияе на използваните от вас технологии и на факултета, които ще ви насочат към изследванията. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.