Keystone logo

4 Докторантура Програми в Здравни грижи Биомедицински изследвания Молекулярна биология 2024

Филтри

Филтри

  • Докторантура
  • Здравни грижи
  • Биомедицински изследвания
  • Молекулярна биология
Области на обучение
  • Здравни грижи (4)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Докторантура Програми в Здравни грижи Биомедицински изследвания Молекулярна биология

Получаването на доктор по философия обикновено е най-високото ниво на образование, което студентите могат да постигнат и демонстрира тяхната абсолютна отдаденост на даден предмет или област. Това е последният етап след получаване на магистърска степен и отваря много нови врати в кариерата на човека.

Какво е докторска степен по молекулярна биология? Тази степен предлага обучение с инструментални и методически умения за извършване на изследвания в клетъчните и молекулярни биологични изследвания. Обучението на студентите идва от участие в научни семинари, специализирани курсове, лекции, уроци и лабораторни ротации. Учениците могат да избират да специализират в широк кръг от дисциплини, включително клетъчна биология, молекулярна биология, генетика, микробиология, биохимия, биомедицина и физиология на растенията.

Учениците, които работят за докторска степен по молекулярна биология, могат да бъдат оборудвани с практическа лабораторна практика, както и с необходимите научни умения за извършване на професионална работа в тази област. Студентите също могат да бъдат в състояние да постигнат по-високи позиции в рамките на работната сила поради напреднала степен.

Разходите за докторска степен по молекулярна биология ще варират в зависимост от институцията и продължителността на курса. Обикновено един докторант отнема от три до пет години, за да завърши. Безценно е студентите да проучват подробно програмата, от която се интересуват, и да се уверят, че отговарят на техните цели.

Има няколко възможности за кариера за лице с докторска степен по молекулярна биология. Индивидите с тази степен често се търсят като лабораторни техници, учени, молекулярни и клетъчни биолози. Други възможности, които са извън лабораторни условия, включват преподаване на университетски студенти като професор или научен специалист. С умения за конкретно изследване и практическо приложение на научните методи, има все по-нарастващо търсене на хора с тази степен.

Докторантите по програми по молекулярна биология се предлагат навсякъде по света чрез различни университети. Налице са програми за дистанционно обучение за по-гъвкаво и удобно образователно преживяване. За да намерите опциите си, потърсете програмата по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.