Keystone logo

4 Докторантура Програми в Хуманитарни изследвания Международни науки 2024

Филтри

Филтри

 • Докторантура
 • Хуманитарни изследвания
 • Международни науки
Области на обучение
 • Хуманитарни изследвания (4)
  • Назад към основната категория
  Местоположения
  Намерете още местоположения
  Тип степен
  Продължителност
  Темпо на обучение
  Езикознание
  Езикознание
  Формат на обучение

  Докторантура Програми в Хуманитарни изследвания Международни науки

  Доктор по философия е образователна степен на високо ниво, достъпна за учени, които вече имат бакалавърска и магистърска степен. Средните ученици отнемат три години, за да завършат тази програма, която обикновено завършва с академичното им пътуване.

  Какво е докторска степен по международни изследвания? Международните изследвания могат да обхващат широк кръг от теми, включително международната политическа икономия, международните отношения и сравнителната политика. Точният акцент на образованието може да бъде избран от учениците или училището. Всеки университет може да има уникална учебна програма, която включва лекции, дисертации, дискусии и семинари в курсовете. Дори изискваните курсове могат да бъдат различни от училище до училище. Някои примери за курсове, които учените могат да поемат по време на тази програма, включват международна политика, икономика в историята и етнически конфликти.

  Докторска степен по международни изследвания е от полза, защото помага на студентите да подобрят своите изследователски умения, културно разбиране и комуникационни способности. С тези уместни комплекти умения участниците могат да бъдат готови за лидерска роля или по-висока начална заплата, както и да станат по-информирани за глобалните граждани.

  Разходите за докторска степен могат да варират значително от училище до училище. Често местонахождението, продължителността на програмата и темата за обучение засягат обучението.

  Докторска степен по международни науки често води до кариера в академичните среди, но може да доведе и до работа в правителството, организации с нестопанска цел или международни корпорации. Точните налични кариери ще зависят от пазара на труда и от академичния и трудов опит на учените. Някои от завършилите стават международни изследователи, културни специалисти, международни програмни директори, професори, изследователи, журналисти, политици, служители по глобални продажби, хуманитаристи и международни координатори на проекти.

  Готови ли сте да кандидатствате за докторска програма? Възможно е да намерите програмата, която искате, в университетите по целия свят. Някои дори предлагат онлайн курсове за удобно учене. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.