Свържете се директно с училищата - Сравнете 30 Докторантура Програми в Културология 2024

30 Докторантура Програми в Културология 2024

Преглед

Докторът по философия или докторска степен е напреднала степен, която изисква години на обучение, всеотдайност и упорита работа, за да печелят. С техните всеобхватни познания и повишена компетентност, лицата, които получават докторантура, често се считат за експерти в своята област.

Какво е докторска степен по културни изследвания? Тази програма осигурява на студентите задълбочено образование по отношение на изследването и анализа на световните култури. Завършването на докторска степен по културни изследвания може да изисква учене за художествената и литературната традиция на една култура, както и влиянието на търговията, медиите, национализма, имиграцията, образованието и расата в идентичността на културата. Възможните теми на курса могат да включват пол и сексуалност, практики за правата на човека, политически пейзажи, имиграция и етническа принадлежност, милитаризация и конфликти, както и пътуване и туризъм. Докторантите често избират да се съсредоточат в конкретна област, като например проучвания на човешките права или феминистки теории.

Придобиването на докторска степен по културни изследвания позволява на учениците да съсредоточат своето обучение в определена област, която ги интересува, което може да бъде много възнаграждаващо. Преследването на висше образование може също така да помогне на завършилите да намерят кариера, която да плати добре и да увеличи професионалните и личните си възможности.

Цената за придобиване на докторска степен може да варира от един студент до друг и може да зависи от редица фактори. Заинтересованите студенти трябва да говорят директно с потенциалните си училища и да поискат актуална информация относно таксите за обучение и други възможни такси.

Завършилите докторантура по културни изследвания имат много възможности за кариера в секторите на образованието, научните изследвания, администрацията, консултирането, разработването на политики, социалните услуги и нестопанската област. Студентите могат да изберат да работят като преподаватели, като преподават културни изследвания или съсредоточават своето преподаване върху определена култура, като западната култура или афроамерикански изследвания.Студентите могат да изберат да работят като координатор на общността, културен изследовател, социален адвокат, директор на музей и администратор или изпълнителен директор на НПО.

Завършването на докторска степен по културни изследвания може да бъде цел през целия живот, но започва с една стъпка. За да направите тази първа стъпка, потърсете програмата по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

Научете повече

Филтри

  • Докторантура
  • Социални науки
  • Културология
Области на обучение
  • Социални науки (30)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение