Keystone logo

25 Докторантура Програми в Изкуствознание Изкуства 2024

Филтри

Филтри

  • Докторантура
  • Изкуствознание
  • Изкуства
Области на обучение
  • Изкуствознание (25)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Докторантура Програми в Изкуствознание Изкуства

Доктор е известен също като доктор по философия или докторска степен. Това е най-високото ниво на академична степен, което студентът може да получи от университет или колежа. След завършване на програмните проучвания студентът се очаква да изработи научна дисертация, наречена дисертация.

Какво е докторска степен по изкуствознание? Докторска степен в областта на изкуството обикновено се съсредоточава и се специализира или в художествени изкуства като музика и живопис или визуални изкуства като керамика, гоблени и мозайки. Студентите могат да избират от класове като сценични изкуства, скулптура или анимация. Те могат също да изучават теми като дизайн на бижута, печат и политическо изкуство.

Докторат студенти, специализирани в изкуството изследвания често са творчески лица, които мечтаят големи и любов цвят. По тази причина много хора развиват умения в дизайна, модата и маркетинга, които могат да помогнат за стартирането на успешна кариера. Те могат също така да научат търпение, фокус и решителност, тъй като създават произведения на изкуството.

Програмните разходи за докторантски степени в областта на изкуството се различават значително между университетите. Това е така, защото програмите се различават по дължина и класовете, необходими за завършване на курса. Потенциалните студенти обикновено се свързват с избраното от тях училище и изискват информация за разходите за записване.

Завършилите доктор по философия в областта на изкуството могат да учат живопис, фотография, анимация, скулптура, филми, печат или илюстрация. Следователно, кариерите, които търсят, могат да бъдат разнообразни и често са много лични. За завършилите с любов към научните изследвания и историята, могат да бъдат избора на професионалисти в музеите или галериите, библиотекари със специални колекции и исторически книжовни илюстратори. За тези, които се интересуват от света на бизнеса, да станат мениджъри или ръководители на отдели над фотографи, графични дизайнери или грамопроводи, може да бъде видът на кариерата, която търсят.

Докторска степен по изкуство може да се намери в много университети по целия свят. За да откриете курс на обучение, който отговаря на натоварения ви начин на живот, потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.