Филтри

 • Докторантура
 • Изследвания на околната среда
 • Екология
Области на обучение
 • Изследвания на околната среда (14)
 • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

14 Докторантура Програми в Екология 2024

  Докторантура Програми в Екология

  Студентите, записани в докторски програми на пълно работно време, обикновено получават докторска степен в рамките на три години. В зависимост от квалификацията на студентите, те могат да бъдат задължени да преминат напреднали квалификационни изпити или да вземат подготвителни курсове преди приемането.

  Какво е доктор по екология? Учените в тази дисциплина обикновено се интересуват от баланса на световните екосистеми и от това как хората взаимодействат с природната среда, както исторически, така и в момента. Тези степени често са придружени от силен фокус върху биологията и биологичното разнообразие, въпреки че някои програми могат вместо това да акцентират върху екологичните, метеорологичните или геномните науки. Сред потенциалните изследователски пътеки консервацията често е най-широко достъпната област, в която студентите могат да работят за решаване на реални екологични проблеми и да спомогнат за поддържането на застрашените растителни и животински популации заедно с градските предприемачи.

  Завършилите с докторска степен по екология често са висококвалифицирани лица, които могат експертно да провеждат екологични изследвания. Другите умения включват способността да се идентифицират заплахите за уязвимите диви животни, както и способността за извършване на професионални екологични проучвания. Студентите могат да използват тези умения, за да живеят устойчив начин на живот и да влязат в вълнуваща кариера в биологията и екологията.

  Докторите почти винаги са базирани на научни изследвания, така че дори и тези, които преследват същата степен, могат да имат радикално различен опит и график на таксите. Бюджетът и приемните офиси на бъдещи училища често могат да предоставят на студентите индивидуализирани котировки за подпомагане на бюджетирането.

  Екологичните проучвания и професори са популярни позиции, които могат да бъдат на разположение на тези, които притежават тази степен. Когато работите извън изследването, много студенти продължават кариера като биолози в полето или диви животни, лесовъди, екологични консултанти, ръководители на зоопаркове или стопани, биолози и специалисти по влажните зони. Възможностите се предлагат публично и частно, а много учени могат да намерят работа с държавни агенции, които се стремят да подобрят или осъществи устойчивост по света.

  Завършването на докторска дисертация в областта на екологията предполага тежка работа на място за повечето студенти и по този начин много от програмите, които предлагат тази степен, изискват поне частично присъствие. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.