Свържете се директно с училищата - Сравнете 7 Докторантура Програми в Дизайн 2023

7 Докторантура Програми в Дизайн 2023

Преглед

Студентите, които желаят да преследват кариера в академичните среди, трябва да обмислят придобиването на докторска степен. Това е типичният начин да влезете в тази област, тъй като представлява най-високото възможно ниво на образование. Процесът на получаване на докторска степен включва интензивно изследване, взаимодействие с експерт в тази област и разработване на обширна теза.

Какво е докторска степен по дизайн? Тази област на обучение съчетава креативността с практическите умения, за да формира гъвкава програма. Специфичните области, които изучавате, ще зависят от кои области и дисциплини са свързани с личните ви цели. Възможно е да се изучава всичко от рисуване или осветление до анимация или графичен дизайн. Програмите за дизайн обикновено се разделят на категории за творчество и маркетинг. Независимо от това, което избирате да изучавате, най-вероятно ще изучите историята на изкуството и естетиката.

Областите на дизайн се отнасят до почти всяка дисциплина, която предоставя на студентите, които го изучават много предимства. По време на обучението си те обикновено развиват силни организационни умения, владеят се над определени принципи на дизайна и управленски способности.

Преди да се запишете в докторска програма, най-добре е да проучите колко ще струва това. Всяка променлива от страната, в която сте в избраното от Вас училище, ще определи обучението. Не забравяйте, че докторски програми обикновено изискват минимум две години, като три или четири са по-чести.

Докторска степен по дизайн позволява на завършилите да преследват кариера в академичните среди. Това означава, че някои от най-често срещаните кариери са професор и изследовател в колежа. Макар че е вярно, че повечето студенти, които получават докторантура, правят това конкретно, за да станат един от тези професионалисти, също така е възможно да се държат по-традиционни позиции като дизайнерски мениджър, маркетинг консултант, интериорен дизайнер или други. Възможно е също така да работите независимо в която и да е креативна дисциплина, която предпочитате. Освен това много професионалисти провеждат кариерно обучение и кариери в тандем.

За да започнете, проучете кой вид програма отговаря на вашите нужди. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

Научете повече

Филтри

 • Докторантура
 • Проектантски проучвания
 • Дизайн
Области на обучение
 • Проектантски проучвания (7)
  • Назад към основната категория
  Местоположения
  Намерете още местоположения
  Тип степен
  Продължителност
  Темпо на обучение
  Езикознание
  Езикознание
  Формат на обучение