Свържете се директно с училищата - Сравнете многократни Докторантура Програми в Гражданска авиация 2024

1 Докторантура Програми в Гражданска авиация 2024

Преглед

Докторска степен е най-високата степен, която можете да постигнете по даден предмет. В зависимост от вашето минало, може да отнеме между четири и седем години, докато някои теми отнемат още повече време.

По-конкретно, какво е докторантура по гражданско въздухоплаване? Тази степен има за цел да ви захване с когнитивните научни умения за напредък в областта на авиацията. В тази област има няколко подполета, включително операции, авиационна безопасност, човешки фактори и интердисциплинарни. Поради техническото естество на тези подполета един авиационен докторант изисква повече работа от повечето, с курсов товар обикновено от два или повече курса за един мандат. Вашите изследвания и курсова работа ще бъдат внимателно наблюдавани от съветник, който ще ви помогне да ви доведе до темата теза.

По време на тази докторска програма можете да научите умения, полезни за всекидневния живот. Те включват организация, специална осведоменост и решителност. С тези умения можете да спестите време, да сте по-информирани за потенциални сблъсъци и да имате както енергията, така и стремежа да решите сложни проблеми.

Бюджетът за докторска степен изисква да знаете каква финансова помощ можете да спечелите. Тъй като тази степен изисква обучение на пълно работно време, може да е невъзможно да имате работа едновременно. Стипендиите или стипендиите могат да помогнат за покриване на разходите за книги, обучение и други такси.

С докторска степен Вие сте висококвалифициран и знаещ за много работни места в авиацията. Обичайно е да продължите да проучвате след завършване на докторска степен, било като част от екип за научноизследователска и развойна дейност, или в рамките на академичните среди. Някои заглавия в индустрията, които можете да търсите, включват координатор на летищните операции, мениджър на авиационни проекти, старши инженер и строителен инженер. Придобиването на докторска степен може да бъде полезно и за получаване на промоция или повишаване на текущата ви работа.

Има много училища, които предлагат докторантура по гражданско въздухоплаване, така че можете да стесните търсенето си като прецените кои фактори са най-важни за вас. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

Научете повече

Филтри

 • Докторантура
 • Авиация
 • Гражданска авиация
Области на обучение
 • Авиация (1)
  • Назад към основната категория
  Местоположения
  Намерете още местоположения
  Тип степен
  Продължителност
  Темпо на обучение
  Езикознание
  Езикознание
  Формат на обучение

  Свързани области на обучение