Свържете се директно с училищата - Сравнете 5 Докторантура Програми в Градско развитие 2024

5 Докторантура Програми в Градско развитие 2024

Преглед

Докторска степен е доктор по философия, присъдена от университет. Глобално признат като най-високата следдипломна степен, налична в академичните среди, тя се възприема от повечето като престижна чест да спечели една.

Какво е докторска степен по градско развитие? Изследванията за градското развитие са насочени към културното, социалното и икономическото развитие на градовете. Той също така се стреми да обясни основните механизми на системата. Студентите могат да избират от класове като урбанизация и градско развитие, архитектура в градоустройственото планиране и социално-културна жилищна сегрегация. За тези, които желаят да се специализират, учебните часове могат да включват улично изкуство, мобилност и загриженост за умните градове.

Докторантите в областта на градското развитие имат склонност да развиват изключителни умения в критичното мислене, дефинирането на проблеми и управлението на екипа, което може да повиши тяхната бизнес кариера. Те могат също да разширят личния си живот, като подобрят находчивостта, надеждността и способността си да използват компютри.

Разходите за завършване на доктор по философия в градското развитие варират между институциите. В зависимост от избора на частно училище или държавен университет програмата може да отнеме пет или повече години. Препоръчва се потенциалните студенти да се свържат с училището по техен избор по отношение на разходите.

Специалистите по докторантура за градско развитие често избират кариера в проектирането, проучването или развитието. Но за тези, които гледат по-далеч, възможностите за кариера са доста разнообразни. Големи фирми и международни компании често наемат разработчици на вътрешно планиране, за да започнат проекти за разширяване на офис сгради и фабрики. Други фирми и правителствени агенции изискват картографи, изследователи, прогнози за проучвания и транспортни разработчици. Един завършил градско развитие също може да се отличава в много области на жилищното настаняване или градоустройството за общински или правителствени агенции.

С разширяването на класовете в онлайн програми по целия свят студентите могат по-добре от всякога да намерят програми, които да отговарят на техния начин на живот. За да започнете докторантурата си, потърсете програмата по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

Научете повече

Филтри

 • Докторантура
 • Архитектурни проучвания
 • Градско развитие
Области на обучение
 • Архитектурни проучвания (5)
  • Назад към основната категория
  Местоположения
  Намерете още местоположения
  Тип степен
  Продължителност
  Темпо на обучение
  Езикознание
  Езикознание
  Формат на обучение