Keystone logo

8 Докторантура Програми в Естествени науки Атмосферни науки 2024

Филтри

Филтри

 • Докторантура
 • Естествени науки
 • Атмосферни науки
Области на обучение
 • Естествени науки (8)
  • Назад към основната категория
  Местоположения
  Намерете още местоположения
  Тип степен
  Продължителност
  Темпо на обучение
  Езикознание
  Езикознание
  Формат на обучение

  Докторантура Програми в Естествени науки Атмосферни науки

  След като придобиете бакалавърска или магистърска степен, можете да преподавате доктор по философия (доктор). Докторска степен е висше образование, което обикновено изисква минимум три години обучение и е завършено след успешна дисертация или защита на дисертацията пред панел в избраното от вас училище.

  По-конкретно, какво е докторска степен по атмосферни науки? Подобно на много науки, атмосферните науки могат да бъдат разделени на теоретични и приложни отрасли. Ако искате да се фокусирате върху теорията, някои области включват динамика на атмосферата, динамика на климата, атмосферна конвекция и планетарна граница. Сред приложните науки са метеорологията на замърсяването на въздуха, мезостологията на мезоскласи и метеорологията на радарите. С магистърска степен можете да завършите тази степен само за две години.

  Някои умения, които можете да придобиете, докато изучавате науките за атмосферата, включват вниманието към детайлите, компютърното отстраняване на проблеми и разбирането за четене. Забелязването на подробности и разбирането на компютърен хардуер и софтуер може да ви помогне, когато технологията не работи правилно. Четенето разбиране е полезно, когато разбират фина печат или договорни споразумения.

  Тъй като докторантът отнема много години да завърши, е разумно да бюджетирате разходите си предварително. Тези разходи варират между училищата и включват обучение, книги, храна и транспорт. Някои разходи могат да бъдат покрити със стипендия, стипендия или стипендия.

  Когато търсите работа с докторска степен, можете да се обърнете към академичната общност, научните изследвания, индустрията или бизнеса. Ако искате да продължите да проучвате науката за атмосферата, можете да потърсите работа в лаборатория или университет. Научните работни места включват климатолог и изследователски директор. Приложните работни места често са по-лесни за намиране, като например метеоролог и директор на лабораторията по климата. Подобна степен е полезна и за повишаване на позицията, в която работите.

  За степен в атмосферните науки имате много училища, от които да избирате. Затегнете търсенето си, като изберете фокус на програмата и дали предпочитате онлайн опциите. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.