Свържете се директно с училищата - Сравнете 7 Докторантура Програми в Английска литература 2023

7 Докторантура Програми в Английска литература 2023

Преглед

Докторантът представлява най-високото ниво на образование в повечето области. Продължителността и изискванията за докторантура се различават в отделните страни, но повечето от тях са свързани с завършването на голям изследователски проект, наречен дисертация или дисертация. Тези, които завършват докторската си дисциплина, се считат за експерти в избраната от тях област.

Какво е докторска степен по английска литература? Тази степен включва изучаване на историята, културния контекст и смисъла на английската литература и обучава студентите да анализират и пишат за тези произведения. Участниците в програмата обикновено избират конкретна област на фокус в полето. Специализациите могат да бъдат в литературата на определен регион като Съединените щати или Великобритания или те могат да се съсредоточат върху определен период от време, като например Ренесанса.

Тези, които получават тази степен обикновено имат силни писмени умения, които са приложими за много работни линии. Учените също развиват изследователските си умения, способността си да правят силни аргументи и знанията си за историята и културата.

Разходите са важен фактор за повечето студенти при избора на докторска програма, но тези разходи могат да варират значително в различните страни и програми. Заинтересованите страни трябва да са сигурни, че ще получат фактите за финансовите изисквания и възможностите за финансиране на всяко училище, преди да се ангажират с дадена програма.

Много студенти преследват докторска степен по английска литература, защото желаят да станат професори в университетите, като им позволяват да продължат своето изследване и да предадат знанията си на следващото поколение. Други могат да продължат да работят във висшето образование, но вместо това да поемат нефункционални роли като съветници или администратори. Има обаче много възможности за кариера извън академичните среди. Завършилите могат също да станат литературни критици, автори, редактори или литературни агенти или да работят във всяка друга работа, където се изискват силни писмени умения.

Английската литература е популярна област, така че има много университети по света, предлагащи докторски програми по този въпрос. За някои, избора на програма за дистанционно обучение прави това удостоверение по-лесно и по-удобно. За да научите повече, потърсете програмата по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

Научете повече

Филтри

  • Докторантура
  • Хуманитарни изследвания
  • Литературознание
  • Английска литература
Области на обучение
  • Хуманитарни изследвания (7)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение