Докторско изследване

Завършилите съответната магистърска програма имат възможност да разширят знанията си по докторски изследвания в Електротехническия факултет на Университета Западна Бохемия в Пилзен. Тази степен е третата, най-висока степен на университетските изследвания, тя е на пълен работен ден и стандартната й продължителност е 4 години (максималната продължителност на обучението е 6 години).

Изследването се ръководи от Правилника за изучаване и изпитване на Университета в Западна Бохемия в Пилзен. Всеки студент има индивидуален план за обучение и се ръководи от ръководител, пред когото студентът е кандидатствал с темата за докторско обучение. Студентите в редовната форма на обучение получават стипендия.

Държавният докторски изпит се полага по време на обучение не по-късно от две години след началото на програмата. Изследването завършва със защита на дисертацията. Завършилите изследването получават академичното звание „доктор“ (съкратено като „докторска степен“, дадено зад името). Всички докторски курсове могат да се изучават и на английски език във FEL в Pilsen.

122597__MG_5218_rets_vyrezobnoveny_text_en.jpg

Предлагаме следните отрасли в учебната програма „Електротехника и информатика“ (EaI):

  • Електроенергетика (DEEN) - на пълен работен ден
  • Електроника (DELN) - на пълен работен ден
  • Електротехника (DELT) - на пълен работен ден

5 причини, поради които трябва да уча докторски изследвания в FEE в Pilsen:

  1. Възможност да се присъедините към екипа на FEE / RICE и да получите работа по време на проучванията в уникални международно признати екипи за FEE / RICE.
  2. Възможност за учене от ръководители, които са световно известни експерти. Сътрудничеството с тях ще ви даде справка за работа, която в противен случай би била недостъпна за вас.
  3. Сътрудничество по R на световно ниво
  4. Възможност за пътуване по света. Ще спечелите интересни контакти и ще срещнете важни личности на международни конференции и стажове.
  5. Стипендия до 15 000 CZK месечно, която може да бъде увеличена с бонуси за изпълнение под формата на извънредна стипендия и евентуално бонуси от проекти, върху които ще работите.

Каква е стандартната продължителност на обучението?

4 години.

Имам ли право на общежитието?

Да, студентите от докторантурата имат възможност да бъдат настанени в общежитието. Освен това имате право на същите обезщетения за студенти като бакалавър или магистър.

Какви са отговорностите по време на изследването?

Задълженията винаги се определят индивидуално за всеки доктор. студент. По време на обучението си ще работите върху избрана научноизследователска задача и ще участвате в много научни проекти. Обикновено ще изкарате пет професионални изпита, които да допълнят професионалните ви умения, за да се справите успешно с вашата специализирана тема. Ще участвате в работата със студенти, ще публикувате резултатите от вашата научна работа. Ще пътувате и ще посещавате професионален стаж на престижно чуждестранно работно място.

Мога ли да променя формата на обучение, моята тема на дисертация и моя ръководител по време на обучение?

Да, студентът може да премине от редовния курс към комбинирания и обратно. Той / тя може също да промени темата на дисертацията и научния ръководител, но всички промени трябва да бъдат одобрени и обсъдени от Докторския съвет на FEE или Научния съвет на FEE.

Процедура за кандидатстване

Цялата процедура за кандидатстване е описана тук:

https://www.fel.zcu.cz/en/applicants/doctoral/podani_prihlasky/

Програма с обучение на:
  • Английски
  • чешки
Последна актуализация Октомври 15, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Септ. 2020
Duration
Редовно обучение
Price
- се преподава безплатно, без такса за обучение. Освен това всички докторантури. студентите се отпускат със стипендия.
Deadline
Окт. 29, 2019
Calls are open three times a year (October, February, June). Standard recommended date is end of September.
По място
По дата
Start Date
Септ. 2020
End Date
Авг. 2024
Крайна дата за записване
Окт. 29, 2019
Calls are open three times a year (October, February, June). Standard recommended date is end of September.

Септ. 2020

Location
Крайна дата за записване
Окт. 29, 2019
Calls are open three times a year (October, February, June). Standard recommended date is end of September.
End Date
Авг. 2024

RICE R&D center laboratories

Faculty of Electrical Engineering

Pilsen, Czech Republic