Доцент доктор. в архитектурата

Общ преглед

Описание на програмата

Докторантът. учебна програма Архитектура в Архитектурния факултет на Словашкия технологичен университет в Братислава отразява настоящите изследвания и художествена ориентация и ви дава възможност да усъвършенствате индивидуалните си профили, фокусирани върху теоретичното и научното изследване. Проучването насърчава способността ви да работите творчески и независимо по проекти с теоретичен, научноизследователски и развоен характер или художествен характер, както и да анализирате и решавате предизвикателни проблеми във вашите съответни области на обучение. Той също така ви подготвя как да създадете своя собствена творческа научноизследователска и развойна дейност или художествена практика.

Програмата „Архитектура” се занимава с теоретичните изследвания на архитектурата, експерименталните методи на проектиране, изследванията на архитектурната типология, оценката на околната среда, устойчивостта в архитектурата, историографията и архитектурната критика.

Разгледаните теми варират от лабораторията на Body Conscious, нови технологии (разширена и виртуална реалност, процес на генеративно проектиране, базиран на използването на нови софтуерни програми), до устойчива архитектура и реставрация на конкретни паметници и много други съвременни и визионерски теми, свързани с архитектурата. Университетският научен парк, намиращ се в Архитектурния факултет, създава платформа за производство на продукти и е оборудван с нови технологии като лазер, CNC обработка, 3D принтери и др., Които могат да бъдат използвани за задълбочени изследвания. 133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

Собственото научно списание ALFA на факултета предоставя чудесна възможност да публикувате вашите изследователски работи заедно с други местни и международни изследователи. Като доктор. изследовател, можете да работите самостоятелно върху дисертацията си, но ще имате индивидуален преподавател в случай, че имате нужда от съвет и консултация. В идеалния случай изследователски екипи, съставени от преподаватели и техните доктори. студентите работят по конкретни проекти, подкрепени от финансиране и безвъзмездни средства, позволяващи още по-интензивно сътрудничество с международни партньорски институции. Ще имате възможност да кандидатствате за стаж чрез редица приложими схеми. Например, програма Еразъм плюс дава възможност или да изберете, подредете и управлявате стаж в която и да е институция или компания в света. Такъв стаж също се счита за част от проучването.

Като завършил, можете да работите в областта на научните изследвания и образованието, правителствените или комунални консултации. Можете дори да станете редовен член на персонала на факултета и да продължите допълнителни изследвания в областта на архитектурата. Можете да продължите работата си в сътрудничество с международни партньори в рамките на международни изследователски проекти и да изнасяте специализирани лекции. 133890_16825746_997507877060997_80933374670429883_o.jpg

Крайни срокове за кандидатстване

Май 2020 г. (искане на информация)

Такси за обучение

Студенти, които учат на английски език

  • Задочно обучение: 3 500 € годишно
  • Външна форма на обучение: 2400 евро годишно

Забележка 1: В случай на удължаване на обучението над стандартната продължителност на обучението, чуждестранните студенти, които учат на непълен работен ден на английски език, трябва да платят такса в зависимост от това дали студентът е гражданин на държава-членка на Европейския съюз или държави, които са страни към Споразумението за Европейското икономическо пространство и Швейцария или не, вариращо от 1600 € до 2400 € / година.)
Забележка 2: Такси за обучение, свързани с проучвания в Словашкия технологичен университет в Братислава за учебната 2016-2017 г. - Пълна формулировка на Ректорската директива № 3/2019-SR Обучение и такси, свързани с проучвания в STU за учебната 2020 година -2021, издаден на 10 септември 2019 г. (наричан по-долу „Директива“)
Таксите подлежат на промяна. За действителни такси, моля, проверете на уебсайта на STU: http://www.stuba.sk/english/degree-students/legislation.html?page_id=2021

За училището

Защо Архитектурният факултет на СТУ в Братислава?

Архитектурният факултет е един от седемте факултета на словашкия Технологичен университет в Братислава (наричано по-нататък съкратено STU, от словашки „Slovenská technická univerzita“). Това е най-голямото и най-старо училище по архитектура в Словакия; началото на образованието по архитектура датира от учебната 1946/1947 г. и се свързва с учебното поле, наречено Гражданско инженерство.

Архитектурният факултет днес е креативна и конкурентна институция с отворен персонал и успешно използва възможностите за международно сътрудничество в областта на научните изследвания и образованието. Специално чрез програмата за мобилност Erasmus Plus факултетът предлага възможности за обмен с повече от 50 партньорски институции в цяла Европа. Ежегодно десетки студенти от Архитектурния факултет учат в чужбина, както и международни студенти пристигат да учат във Факултета по архитектура. В същото време 29 международни студенти дойдоха да учат в Архитектурния факултет.

Преподавателите в Архитектурния факултет са изключителни личности, които не са само учители и изследователи; повечето от тях са практикуващи архитекти, градоустройства или индустриални / продуктови и графични / маркови дизайнери. Получените награди и награди, както и признание и контакти, преминаващи през границите на Словакия, са най-доброто доказателство за техните качества. 133914_olah.jpg

Освен национални експерти, FA STU кани и гостуващи преподаватели от чужбина: Ян Гел, Марко Касагранде, Натали де Врис (MVRDV), Райнер де Грааф (ОМА), Джени Б. Осулдсен (Снохета), Патрик Шумахер (Zaha Hadid Architects) ) са само част от многобройните значими чуждестранни експерти и личности на съвременната архитектура, посетили Факултета досега. Международното участие на Факултета се отразява от членството в международни организации и участието в многонационални проекти в Словакия и в чужбина.

Като един от най-малките метрополиси в Централна и Западна Европа, оживеният град Братислава представлява вдъхновяващо и същевременно достъпно място за международни студенти и пътешественици. Благодарение на географското си разположение в централна Европа, това е портата към Европа. Ще се насладите на близостта му до Виена, Будапеща, Прага с перфектни пътни връзки. Споделената история и близките разстояния са общи за тези столици и предоставят много възможности за културно, социално и пътуване. Големите автобусни и железопътни връзки от Братислава, както и лесната достъпност до летището в Братислава и Виена предлагат евтини връзки до основните европейски дестинации.

Какво правим и как?

Ако търсите най-голямото и най-старо училище по архитектура в Словакия, с Факултета по архитектура като неразделна част от Словашкия технологичен университет в Братислава, вие сте на път да пристигнете на правилното място.

Тук можете да изучавате Архитектура и градски дизайн, Индустриален и продуктов дизайн. Характерът на тези проучвания определя основната стратегия за обучение на Факултета, по-специално фокуса му върху развитието на креативността и критичното мислене на студентите и способността им да отговорят на непредвидимите предизвикателства на бъдещето, пред които всеки завършил тепърва ще се сблъсква. Обучението въз основа на проекти, водено от експерти с академичен, професионален опит и проекти, координирани в тясно сътрудничество с практиката, осигурява вярна симулация на „реалния живот”.

Архитектурният факултет предлага и възможностите за целенасочена работа в специализирания си образователно-изследователски център в сърцето на града на културното наследство на ЮНЕСКО в Банска Штявница. В автентичната историческа къща (реално възстановена от студентите) Факултетът може да настани до 30 студенти и 10 служители по време на семинари или специализирани курсове през цялата година. 133910_21.jpg

Когато се доближат до практиката, студентите се насърчават да участват в широк спектър от местни, както и международни конкурси. Качеството на училището се потвърждава главно от постиженията на учениците. Архитектурният факултет може гордо да се похвали с успехите на студентите в различни местни и международни архитектурно-урбанистични и дизайнерски конкурси (напр. Inspireli Awards, Xella, Isover, Национална награда за дизайн, ABF Словакия за най-добра бакалавърска работа, проф. Lacko приз за най-добра дипломна работа) и много други.

С подобно мислене целим сложна подготовка на нашите студенти в областта на твърдите умения, както и меките умения в контекста на предстоящата индустрия 4.0.

Доброто образование обаче не е достатъчно. Стремим се да създадем общност на първо място. Архитектурният факултет осигурява богат социален, изследователски, академичен и спортен живот. Имаме дългогодишна традиция в организирането на най-голямото ни публично събитие - Нощ на архитектурата и дизайна. Много от събитията са подготвени за ученици от студенти - например Manifest (първите ни години получават топло посрещане от новите си колеги). Последвани от дни на отворени врати, изложби на студенти, както и на професионалисти, демонстриращи своята работа, уикенд на тенис на маса и др. присъствие поради стратегическото си местоположение в близост до центъра на Братислава. 133888_19144165_1079579065520544_8162618331696172792_o.jpg

Последна актуализация Апр. 2020

За учебното заведение

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... Научете повече

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Свиване