Доцент доктор. в Инженеринг

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед на докторската програма

Международно признат за своите отлични постижения в научноизследователската и образователната дейност, отделът по електротехника и компютърно инженерство (ИКЕ) има 32 преподаватели / служители и над 500 студенти. Катедрата по електротехника и компютърно инженерство предлага изключително достъпна докторска степен. програма. Щракнете тук, за да видите скорошни завършили докторанти.

UNM е едновременно изключително достъпна и е определена като Carnegie Research 1 University (за най-високо ниво на изследователска дейност).

Международните кандидати автоматично се разглеждат за международната стипендия Amigo . Избраните получават отказ от обучение за чуждестранни лица (на стойност над $ 11 000 годишно). Стипендиите на Amigo са ограничени, така че ранните кандидати имат по-голям шанс да получат тази стипендия.

Отделът за ИКЕ предлага следните опции за степен:

 • Доцент доктор. в инженерството с концентрация в електротехниката
 • Доцент доктор. в инженерството с концентрация в компютърната техника
 • Доцент доктор. по оптични науки и инженерство

Докторантът Програмата изисква минимум 48 кредитни часа курсова работа (с изключение на 18 часа дисертационни кредитни часове и 2 часа ECE 590) след бакалавърската степен, която може да включва максимум 6 часа магистърска теза. В Университета в Ню Мексико трябва да бъдат изпълнени минимум 24 кредитни часа, от които 18 часа на ниво 500 или по-високо.

Като потенциален кандидат за докторска степен програма, всеки студент трябва да премине докторска степен. квалификационен изпит за демонстриране на задоволителна академична подготовка и ученически способности.

141182_ECE10-1-20Web.jpg

Доцент доктор. Степенни изисквания

 1. Минимум 48 часа курсови кредити (без ECE590 и ECE699 дисертационни часове).
  • Най-малко 24 часа кредит за завършили курсови работи трябва да бъде завършен в UNM.
  • Най-малко 18 часа следдипломна кредитна работа трябва да бъдат завършени в UNM след приемане в докторската програма.
  • Минимум 18 часа следдипломна кредитна работа, спечелена в UNM, трябва да бъде курсове с номер 500 или по-висока.
 2. Два кредитни часа на ECE 590 (магистърски семинар).
 3. Минимум 18 часа кредити за дисертация (ECE 699).
 4. Не повече от 6 кредитни часа курсова работа могат да имат оценка C (2.0), C + (2.33) или CR (опция за оценяване, избрана от студента). ECE 590 е изключен от това ограничение.
 5. Класирането CR / NC не е разрешено за основните или малки основни курсове на ECE.
 6. Кумулативният успех на студента не може да бъде под 3.0. В допълнение, средният успех за курсове, представени в неговата / нейната кандидатура за кандидатстване, не може да бъде под 3.0
 7. Не повече от 50% от необходимите курсови кредити в UNM могат да се вземат с един преподавател. (Курсовата работа, завършена за MS степен, е включена в този лимит).
 8. Максимум 9 часа в "проблемни" курсове (ECE 551 или ECE 651).
 9. Трябва да бъде записан в семестъра, в който се полага докторантският цялостен изпит, и в семестъра, в който са завършени изискванията за степен, включително лятната сесия.

Доцент доктор. Квалификационен изпит

Всички докторанти кандидатите се очаква да вземат докторска степен Квалификационен изпит за демонстриране и установяване на задоволителна академична и учебна подготовка. Аспирант може да се яви на квалификационен изпит не повече от два пъти в докторската си степен. програма.

Квалификационният изпит трябва да се опита след завършване на основните курсове на студента, в рамките на четири семестъра от приема в докторска степен. програма, освен ако академичният съветник и ръководителят на програмата на ECE не определят друго. Изпитът се състои от писмено представяне и устно представяне, последвано от устна сесия за въпроси и отговори. Презентацията трябва да се основава на четенето на научна литература в областта на акцента на студента и кратко предложение за това как изследването може да бъде разширено.

Последна актуализация Окт. 2020

За учебното заведение

At UNM ECE we want you to succeed. We will help you find a good job. We will help you get your degree. We will give you all the tools and the confidence that you need to achieve your dreams.

At UNM ECE we want you to succeed. We will help you find a good job. We will help you get your degree. We will give you all the tools and the confidence that you need to achieve your dreams. Свиване