Доктор по химическо инженерство

Общ преглед

Описание на програмата

Технология на химическото инженерство

Технологията на химическото инженерство се фокусира върху обработката, анализа, мониторинга, свойствата и обработката на голямо разнообразие от материали като химикали, съединения, пасти, нефтени производни, рудни руди, фармацевтични продукти, газови продукти и други. Химичните реакции и свойства се изследват в малък мащаб и след това се прилагат в реални индустриални условия. Химическото инженерство включва химичен обмен между вещества, когато суровините се превръщат в продукти. Той също така изследва естеството на химичните реакции и включва въвеждане в експлоатация и проектиране, проектиране, отстраняване на проблеми и решаване на проблеми.

Отговорности

Основните функции на химическия инженер или техник включват анализ на суровините и крайния продукт, осигуряване на качеството, изследвания и разработки, технически продажби и услуги, производство и контрол на процесите.

Бил Оксфорд / Unsplash

В University of Johannesburg „Бъдещето. Нова концепция. " не е просто закачлива фраза

Институцията поема водещата роля в Африка в 4-тото мислене за индустриална революция, преосмислянето на бъдещето на всички дисциплини 4IR е следващата вълна на индустриализация, която трябва да разберем и оформим, за да изградим бъдещето на тази държава - и на континента Африка - толкова богато заслужават. 4IR не е само за роботиката и автоматизацията; става въпрос за напредъка на обществото за овластяване на хората и възпитанието на поколенията.

С напредването на света в четвъртата индустриална революция, UJ с „Образование 4IR“ - въвеждане на 4IR мислене и технологии в учебната програма в различни курсове и използване на иновативни смесени технологии на обучение. Това означава, че завършилите UJ са по-добре подготвени да приемат бъдещето на бизнеса и индустрията, тъй като AI и 4IR играят по-голяма роля в начина, по който живеем и работим.

В University of Johannesburg наше задължение е да приемем гордо и смело бъдещите лидери на страната ни гордо и смело през невъобразимите сложности на 4IR, за да могат те да се възползват изцяло и да осигурят по-добро утре. Бъдещи лидери като теб! Тук водим смел разговор; тласкане и оформяне на дизайна на ново утре. Тук предприемаме действия и изграждаме новия свят.

Изисквания за прием и критерии за подбор:

Одобрена магистърска степен по инженерство или подобна одобрена степен на магистърско ниво или NQF ниво 9 еквивалент. Окончателният прием в програмата ще бъде предоставен само след успешното представяне на изследователски семинар шест месеца след записването. Изследователските теми също трябва да бъдат приети и одобрени от надзорните органи във Факултета и накрая от Сената или Изпълнителния комитет на Сената на университета.

Продължителност на програмата:

  • Пълно работно време: 2 години
  • Непълно работно време: 3 години

Данни за контакт:

Име: г-жа Дуду Кани / Тел: 011 559 2109 / Email: febehd@uj.ac.za

Последна актуализация May 2020

За учебното заведение

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Научете повече

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Свиване