Доктор по фотоника

Общ преглед

3 locations available

Описание на програмата

Фаза на изследване

Студентите, влизащи в програмата на изследователската фаза, трябва или да са завършили успешно учебната фаза на програмата, или да са получили отлична магистърска степен с достатъчно излагане на физика от другаде.

По време на изследователската фаза студентите се фокусират върху научните изследвания за доктора си. проект, който се провежда в рамките на изследователска група, ръководена и контролирана от сътрудник на MPSP. На студентите се назначава и съуправителят, който в идеалния случай е разположен в друг университет. Близкият надзор се осигурява чрез редовни срещи и доклади за напредъка. Окончателната академична степен се присъжда от университета или изследователската организация, с която е свързан контролиращият MPSP-сътрудник. Студентите се насърчават също така да провеждат краткосрочни или средносрочни изследователски престоя с изследователската група, ръководена от техния съпр.

На студентите се предлагат различни възможности за обучение и семинари за постигане на по-нататъшни социални или професионални компетенции като управление на проекти или ръководство и организация при стартиране, както и повече специализирани семинари на специалисти. Освен това, в опит да създадат и поддържат силна мрежа, студентите от фазата на проучване и проучване на MPSP участват в летните и есенните училища на MPSP.

Освен това, д-р. студентите представят и обсъждат напредъка си в научните изследвания на докторски семинари, предлагани редовно, като събират участници от различни изследователски групи. Поради националния характер на програмата, курсовете по време на изследователската фаза ще се осигуряват до голяма степен чрез MPSP Virtual Campus.

123908_Programm.jpg

Теми за изследвания

Доцент доктор. изследователски теми, налични за изследователската фаза на програмата

Изброените по-долу изследователски полета понастоящем са достъпни за докторантура. изследвания в рамките на програмата MPSP. Студентите, които кандидатстват директно за фаза на изследователската фаза, са длъжни да предоставят предпочитание на поне едно (и максимум пет) от изброените изследователски области, върху които биха искали да основават доктора си. изследвания. Конкретни теми в тези полета са представени на уебсайта и могат да бъдат адаптирани в процеса на подбор заедно с потенциалния ръководител. Промени в предпочитанията могат да бъдат направени преди крайния срок за кандидатстване.

 • Разширено изображение
 • Атосекундна физика
 • Biophotonics
 • Оптични влакна
 • Развитие на лазерни източници
 • Nanophotonics
 • Nanoscopy
 • Оптичен дизайн
 • Оптична комуникация
 • Квантова оптика
 • Strongfield Physics
 • Свръхбърз образ
 • Рентгенова наука

123911_original_.jpg

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The MPSP is an interdisciplinary, nationwide graduate school offering a unique, two-phase Ph.D. program to excellent students from all over the world. It prides itself on a wide-ranging network includ ... Научете повече

The MPSP is an interdisciplinary, nationwide graduate school offering a unique, two-phase Ph.D. program to excellent students from all over the world. It prides itself on a wide-ranging network including highly renowned research institutes and significant establishments within the photonics industry. Свиване
Мюнхен , Ерланген , Jena , Карлсруе + 3 Още По-малко