Преглед

Всички академични отдели в Училището за социални науки канят докторанти.

Изследователските области са само в общи линии показателни и нашите служители отдават голямо значение на творческите и иновативни подходи към въпросите, независимо дали са нови или познати - и на интелектуалния анализ, както установен, така и пробив.

Темите, които наблюдаваме, включват следните области:

 • Изследвания за развитието
 • Мирни изследвания
 • психология
 • Социология и криминология
 • Социална работа и социални грижи

Предприемането на докторска дисертация е вълнуваща възможност, но също така може да бъде доста обезсърчително, тъй като има много етапи, за да помислим за приложение, пристигане, допускане, очаквания и прогресия, за да назовем само няколко. В Училището за социални науки смятаме, че е важно, въпреки че нашите ученици работят по отделни проекти, те не работят в изолация. Ние предлагаме редица възможности за обучение, развиване на умения, редовни сесии за надзор и текуща партньорска подкрепа.

Класиране

University of Bradford е класиран 301-400 в света за социални науки в Световната класация за висше образование 2019 Times.

Изисквания за вход

За степени на доктор на философията

 • Първо или второ ниво на бакалавърска степен в одобрен университет или институция
 • Висше образование в одобрен университет или институция
 • По изключение кандидати с по-ниска от горната степен, но с опит и обучение като подходяща подготовка

Кандидатите за доктор на философията се регистрират директно на докторска философия.

За степен магистър по философия

 • Степен бакалавър в одобрен университет или институция
 • Професионална квалификация, одобрена от подкомитета за научни изследвания на следдипломна квалификация на факултета и подходящо общо образование и обучение
 • По изключение кандидатите с по-малко от горните, но в състояние да дадат задоволителни доказателства, че са получили необходимите знания, могат да бъдат приети от подкомитета за следдипломни научни степени на факултета.

Ако искате да обсъдите всеки аспект от обучението за докторска степен или предложение за изследване, моля, свържете се с:

Д-р Клеър Бекет

 • 01274 233521
 • c.beckett@bradford.ac.uk

Изисквания на английски език

Кандидатите, които не притежават английски език като първи език, трябва да получат най-малко 6,5 точки в своите IELTS резултати или да са завършили степен, в която езикът на преподаване е английски.

Ако не отговаряте на изискването за IELTS, можете да вземете курс за University of Bradford по английски език в University of Bradford .

Какво ще проучите

Изследователска степен ви дава възможност да определите собствената си област на обучение. Вашият ръководител (и) ще Ви помогне да формулирате Вашата изследователска тема и ще се уверите, че сте навреме за да завършите изследването си навреме. Изследователските проекти са почти по дефиниция уникални. Не е лесно да се опише типичен проект. Някои общи характеристики обаче важат за всички.

За да потвърдите напредъка на докторантурата, препоръката трябва да бъде направена от групата на прогресията, предложена от вашия ръководител. Ако все пак решите да подадете молба за MPhil, оставащата ви работа трябва да бъде извършена през следващата година.

Втората година от програмата ви за докторанти може да бъде поета с действително събиране на данни. Към края на годината трябва да е възможно да се направи опит за първоначален анализ на вашите резултати.

През третата година можете да провеждате подробни съпоставяния и анализиране на резултатите и да ги организирате в логична и убедителна теза.

По време на четвъртата година вашият ръководител може да потвърди, че сте готови да изпратите тезата си за проверка. След подаването, вашата дисертация ще бъде прочетена от двама изпитващи и вие ще трябва да присъствате на устен изпит, на който от вас ще се очаква да отговаряте на въпроси от вашата дисертация.

Обучение и оценка

За да потвърдите прогресията си, трябва да направите препоръка към Комитета за научни изследвания на факултета. От студента се изисква да изготви подробна документация с график за по-нататъшна работа до приключване и да присъства на среща за напредък. Това понякога се нарича панел за напредване или прехвърляне и е задължително изискване за университет.

Студентите ще трябва да преминат през този процес между 12 и 13-месечния знак за тяхната регистрация. Необходимите документи за срещата са следните:

 • тристранен общ преглед на вашето проучване, който отразява досегашния ви напредък и повдига всичко, за което бихте искали особено обратна връзка;
 • съществена глава от вашата теза;
 • предложение за изследване;
 • плановик на теза.

Тези документи трябва да бъдат представени 14 дни преди заседанието.

Следващата среща за наблюдение може да бъде проведена по всяко време след заседанието за напредък, ако надзорният орган смята, че е необходимо. Това отново ще бъде под формата на група от учени, които ще разглеждат писмена работа, но броят на академичните среди и вида на писмената работа, която ще бъде преразгледана, зависи от надзорния орган. Често се провежда трета мониторингова среща в края на учебната програма и се оформя като преглед на първия проект на дисертацията или макет вива.

Програма с обучение на:
 • Английски

Прегледайте още 3 курсове в University of Bradford »

Последна актуализация Юни 26, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Ян. 2020
Окт. 2020
Duration
3 - 4 
Редовно обучение
Price
2,164 GBP
Начало / ЕС студенти: £ 2,164 Международни студенти: 16,040 £
По място
По дата
Start Date
Ян. 2020
End Date
Ян. 2023
Крайна дата за записване
Start Date
Окт. 2020
End Date
Септ. 2023
Крайна дата за записване

Ян. 2020

Location
Крайна дата за записване
End Date
Ян. 2023

Окт. 2020

Location
Крайна дата за записване
End Date
Септ. 2023