Доктор по математика

Общ преглед

Описание на програмата

Институтът по математика на Айнщайн към Еврейския университет приветства кандидатури на отлични чуждестранни студенти за докторска степен. програма. Програмата има за цел да обучи най-високото ниво на бъдещите математици и предлага уникално привлекателна среда за учене и работа със седмични семинари, чести специални поредици лекции по актуални теми в математиката и научен обмен с гостуващи изследователи от Израел и от цял свят, както и най-съвременни тематични години и семинари, организирани от близкия Израелски институт за напреднали изследвания.

144960_pexels-photo-1467564.jpeg

Структура на програмата

Изискванията на програмата са същите като за израелските студенти, включително:

 • Курсове на обща стойност 12 кредитни точки в хода на степента (всяка кредитна точка е приблизително 1 час седмично за семестриален курс). Курсове за напреднали ще се предлагат на английски език.
 • Изследователска дисертация (да се изпрати близо до края на степента).

Освен това изследванията ще следват определени процедури, определени от изследователския орган. По-конкретно ще бъде назначен научен комитет, който да следи напредъка на студента, състоящ се от съветник и двама външни експерти. В рамките на първите 18 месеца от обучението студентът ще представи предложение за изследване и ще го представи на комисията. По-късно в степента студентът ще представи доклад за напредъка пред комисията и накрая резултатите от изследването ще бъдат представени в семинарен отдел. След като тезата бъде подадена, тя се оценява от съветника и двама външни експерти.

Прием

Молбите могат да се подават по всяко време, но се препоръчва заявленията, които започват през есенния семестър, да се подават до 31 януари на предходната академична година. Подадените по-късно заявления ще бъдат разглеждани за всеки отделен случай.

Заявленията трябва да се изпращат по имейл. Моля, уверете се, че темата има формата "Писмо за кандидатстване за фамилно име, собствено име". Имейлът трябва да включва:

 • CV.
 • Официални преписи от вашата магистърска степен.
 • Изявление за научни интереси (максимум 2 страници). Това не трябва да бъде изследователско предложение, а по-скоро изявление на интересите на ученика и състоянието на познанията му за тях.
 • Имена на трима потенциални съветници от нашия отдел за подпомагане на оценката на кандидата (това предложение не е обвързващо и ако бъде прието, студентът може да работи с други преподаватели). Студентът трябва да подчертае в изявлението си за научни интереси как предложеното изследване е свързано с предложените потенциални съветници.

Освен това вашето заявление трябва да включва:

 • Две или повече препоръчителни писма. Авторите на писмата трябва да ги изпратят директно на пощата по-горе (те не трябва да бъдат изпращани от кандидата!), С тема „Писмо за препоръка за фамилно име, собствено име“. Препоръчваме ви да поискате писмо от някой, който е взаимодействал с нашия отдел преди.

Финансова подкрепа

Студентите, приети в програмата, ще получат:

 • Стипендия (с добавка за семейства).
 • Пълна подкрепа за обучение.
 • Подкрепа за жилищни разходи.
 • Местно здравно осигуряване.
 • Подкрепа за пътуване до / от Израел.

При спазване на академичните изисквания, подкрепата ще се предоставя в продължение на три години. Има възможност за удължаване на подкрепата за четвъртата година според академичните критерии.

Последна актуализация Ноем. 2020

За учебното заведение

The Hebrew University of Jerusalem is consistently ranked as the top university in Israel and among the top 100, worldwide. In addition, The University was ranked the top Israeli university and 201-20 ... Научете повече

The Hebrew University of Jerusalem is consistently ranked as the top university in Israel and among the top 100, worldwide. In addition, The University was ranked the top Israeli university and 201-205 best out of the top 800 institutions in the 2016-17 Times Higher Education World University Rankings, published by the British magazine Times Higher Education. HUJI was the only Israeli university to place in the world’s top 200 universities in the rankings. Свиване