Доктор по лидерство и управление

Общ преглед

Описание на програмата

Тази програма дава акцент върху изследванията както на философията, теорията и практиката на лидерството, така и на управлението, да се анализира от лидерска (за разлика от управленската) рамка. Програмата предвижда проучване на практиките на лидерство и управление, включително динамиката на контекста на лидера и последователите, адаптивното лидерство и ръководството на финансови, материални и човешки ресурси. Има следните концентрации;

 1. Корпоративно лидерство и управление,
 2. Психология на лидерството,
 3. Публично управление,
 4. Гражданско лидерство,
 5. Ръководство на религиозния сектор и
 6. Управление, държавно управление и политическо лидерство.

Доцент доктор. Програми Режим на обучение опции за периода на курсовата работа:

 • Вечерни часове - понеделник-четвъртък
 • Уикенд часове - петък и събота
 • Модулни часове - 2 седмици всеки семестър

130892_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpgОтклонение / Unsplash

Изисквания за прием

 • За да бъде приет в докторска програма за AIU , кандидатът трябва да притежава магистърска степен от AIU или институция, призната от Сената на AIU . Освен притежаването на степен, кандидатът трябва да има кумулативна средна стойност най-малко B в своите магистърски проучвания и трябва да демонстрира способност в академичните изследвания. Ще се прилагат специфични минимални изисквания за програмата.
 • В изключителни случаи, по препоръка на някое от училищата, Сенатът може да приеме в докторантурата кандидатите, които имат магистърска степен, при условие че тези кандидати въз основа на извършената от тях изследователска, професионална и академична работа, може да демонстрира, че са добре квалифицирани да извършват докторска работа.

Кога да се приложи

Заявленията за редовните програми обикновено се затварят на 15 декември за прием през януари, 15 април за прием през май и 15 август за приема през септември.

За да бъдат приети международни студенти в прием през септември, вашата кандидатура трябва да бъде изпратена до април, за януари прием трябва да сте изпратили кандидатурата си до септември, а за април прием трябва да ви изпрати формуляр за кандидатстване до януари.

За програмите, базирани на училището, кандидатурата Ви трябва да се свърже с нас не по-късно от 10 март за априлските празници, 10 юли за августовските празници и 10 ноември за декемврийските празници.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International U ... Научете повече

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International University currently trains students in Theology, Business, ICT, Psychology, Languages, Community Development, Linguistics Leadership and Education. Свиване