Доктор по компютърни науки и технологии (концентрация на енергийни технологии)

Общ преглед

Описание на програмата

computer science

Направете своя принос наистина да разчитате като докторант в катедрата по компютърни науки и инженерство . Traditional alt = "Компютърните научни изследвания обхващат хардуера и софтуера на компютърните системи и техните приложения. Програмите за компютърни науки в HKUST наблягат на интегриран подход към изследването на компютрите и компютърните методи за събиране, обработка, анализиране и предаване на информация, приложения в съвременния живот.

Компютърната наука все още е младо поле. Светът едва сега започва да реализира потенциала на информационните технологии. Катедрата и нейните програми подготвят студентите да посрещнат вълнуващите предизвикателства, които очакват, и да генерират нови постижения в изчислителните процеси, които ще стимулират бъдещия напредък.

Програмата на д-р има за цел да развие уменията, необходими за определяне на изследователски въпроси, свързани с практическо приложение, за да се формулира оригинални изследвания план, който отговаря на някои от тези въпроси, както и да се създаде самостоятелно решение компютри, свързани.

Научни изследвания

Изследванията на катедрата включват много различни области:

Изкуствен интелект

Машинно обучение, извличане на данни и разпознаване на шаблони, представяне на знания и разсъждения, роботика и разпознаване на базата на сензори, мулти-агент и игрална теория, както и реч и езикова обработка.

Управление на данни, знания и информация

Управление на данни, моделиране и разпространение, обхващащи обработка на уеб заявки, извличане на информация и търсене в мрежата, извличане на данни, корпоративни системи, системи за управление на високи резултати на съвременни компютри и поддръжка на бази данни за научни приложения.

Взаимодействие между човек и компютър

Увеличена реалност, взаимодействие с множество докосвания, тълпи, разнообразна комуникация, ефективен компютър, визуална аналитика на големи данни, интелигентен интерфейс за роботи, електронно обучение, здравеопазване и електронна търговия.

Мрежови и компютърни системи

Всеобхватни изчислителни и сензорни мрежи, изчислителни мрежи, изчислителни мрежи, високопроизводителни комутатори и маршрутизатори, доставка на видео и мултикаст, мултимедийни мрежи, MAC протоколи за ad hoc мрежи, управление на кеша в мрежата, откриване и защита на DDOS и ресурс управление и разпределение в оптични мрежи.

Софтуерна технология и приложения

Софтуерно инженерство, извличане на данни за софтуерни анализи и отстраняване на грешки, компютърна музика, криптография и сигурност, интернет компютри.

Теоретична компютърна наука

Комбинаторна оптимизация, техники за анализ на ефективността, изчислителна геометрия, формални езици и машини, графични алгоритми и теория на алгоритмичните комбинаторни игри.

Визия и графика

Компютърно виждане, компютърна графика, анализ на медицински изображения, биометрични системи и видео обработка.

students

Концентрация на енергийната технология

Енергията е считана за основно изследователско пространство в широкообхватните дисциплини на екологията и технологиите. Това е една от най-изявените нововъзникващи дисциплини сред много от тях в областта на инженерните науки и социалните науки. Изследванията в областта на енергийните технологии обхващат много области, включително устойчива технология, конвенционални технологии, енергийна ефективност и опазване. Интердисциплинарната следдипломна изследователска програма по енергетика в Инженерното училище в The Hong Kong University of Science and Technology осигурява дългосрочна подкрепа за продължаващото обучение и бързо развиващите се изследвания в областта на технологиите като цяло.

Поради мултидисциплинарния характер на Енергийните технологии, научните изследвания и обучението в областта са интегрирани с различни дисциплини, така че "учениците могат да бъдат оборудвани с необходимите знания и опит.

students

Информацията за програмата за 2020/21 вече е готова в

Изисквания за прием

аз. Общи изисквания за приемане

Кандидатите, които искат прием в докторска програма, трябва да имат:

  • получи бакалавърска степен с доказан рекорд за изключителни резултати от призната институция; или представи доказателства за задоволителна работа на следдипломното ниво на пълен работен ден в продължение на най-малко една година или на непълно работно време в продължение на най-малко две години.

II. Изисквания за приемане на английски език

Трябва да отговаряте на изискванията за английски език с един от следните умения *:

  • TOEFL-iBT 80 #
  • TOEFL-pBT 550
  • Тест 60 за преразглеждане на TOEFL (обща оценка за раздели за четене, слушане и писане)
  • IELTS (Академичен модул) Обща оценка: 6.5 и Всички под-резултати: 5.5

* Ако вашият първи език е английски, а бакалавърската ви степен или еквивалентна квалификация е била присъдена от институция, в която инструментът е бил английски, вие няма да отговаряте на горепосочените изисквания за английски език.

# се отнася за общия резултат в един единствен опит

Крайни срокове за кандидатстване

Моля, вижте

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Разположен в сърцето на Азия, The Hong Kong University of Science and Technology ( HKUST ) е млад и изтъкнат изследователски университет в Хонконг. Класиран № 30 в света в класациите на QS World Unive ... Научете повече

Разположен в сърцето на Азия, The Hong Kong University of Science and Technology ( HKUST ) е млад и изтъкнат изследователски университет в Хонконг. Класиран № 30 в света в класациите на QS World University Rankings (2018), HKUST предлага богат избор от следдипломни изследвания в областта на науката, инженерството, бизнеса и управлението, хуманитарните и социалните науки, екологичните изследвания и обществената политика, водещи до магистърската програма на философия (MPhil) и доктор по философия (докторска степен). Всички програми се преподават на английски. Свиване