Доктор по икономика

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на институцията

Описание на програмата

С редовна стипендия в DIW Graduate Center

институция

Германският институт за икономически изследвания (DIW Берлин) е един от водещите институти за икономически изследвания в Германия. Ние сме независим институт с нестопанска цел, занимаващ се с икономически изследвания, услуги и съвети по политиката. Освен че работим в тясно сътрудничество с университети в Берлин и Бранденбург, ние сме активни и в международни академични мрежи.

Позиция

Докторант по икономика

DIW Graduate Center (GC) към Германския институт за икономически изследвания приветства заявления от висококвалифицирани аспиранти от цял свят за записване в неговата структурирана докторска програма по икономика.

Целта на DIW Graduate Center е да осигури на изключителни докторанти изследователска среда и структура за обучение, която ще развие таланта им по примерен начин. Той им предоставя задълбочено разбиране на икономическите и социални процеси, като същевременно им предлага възможността да прилагат знанията си в професионалната изследователска среда на един от водещите икономически мозъчни тръстове в Германия.

The Graduate Center предлага 5-годишна програма за задълбочено обучение по икономика, водеща до докторска степен. от един от университетите в Берлин. Студентът ще премине през учебна програма на високо ниво за курсова работа и ще получи обучение на работното място в изследователските отдели на DIW Берлин. Изследванията на студентите трябва да се фокусират върху теоретични и / или приложни теми в рамките на икономиката и свързаните с нея социални науки. Както образованието, така и изследванията в GC имат силен емпиричен компонент. Докторантът образованието включва и спонсорирани стажове в престижни институции като Международния валутен фонд, Световната банка и министерствата.

След успешно завършване на програмата студентите ще изпратят редица статии в реферирани научни списания. Те ще получат сертификат, потвърждаващ участието, заедно с докторска степен.

DIW Graduate Center предлага четири години финансиране и плаща стандартна стипендия от 1200 € на месец. След завършване на първата година докторантите се разпределят в изследователските отдели на института. Предлагат се изследователски позиции в зависимост от обема на работещите изследователски проекти.

Изисквания

Кандидатите трябва да притежават магистърска степен или диплома по икономика, за да кандидатстват за програмата за икономическо обучение. Степента от други свързани области (като строително инженерство, статистика или количествени социални науки) също може да изпълни изискванията за програмата, ако кандидатът има достатъчен опит в икономиката.

Кандидатите, чийто роден език не е английски, трябва да демонстрират владеене на английски език, освен ако не притежават диплома от университет в англоговоряща държава или не могат да документират поне една година обучение в англоговорящ университет. Достатъчно доказателство за добро владеене на английски език е високият резултат от тестове TOEFL или IELTS. Познаването на немски език не е необходимо изискване за успешно кандидатстване, но учениците се насърчават да учат и усъвършенстват своите умения.

Краен срок за кандидатстване: 15 февруари 2021 г.

Процедура за кандидатстване и допълнителна информация: https://www.diw.de/en/diw_01.c.619412.en/graduate_center.html

Контакт: Даниела Сентемеро

Служител по приложенията

Завършил център DIW

Имейл: gradcenter@diw.de

Телефон: +49 30 89789-547

Последна актуализация Ноем. 2020

За учебното заведение

DIW Berlin conducts socially relevant research in line with international standards, engages in knowledge transfer, and supports young researchers. The institute also contributes significantly to the ... Научете повече

DIW Berlin conducts socially relevant research in line with international standards, engages in knowledge transfer, and supports young researchers. The institute also contributes significantly to the expansion of the national and international research data infrastructure in the social and economic sciences. DIW Berlin is a member of the Leibniz Association and operates exclusively for non-profit scientific purposes. Свиване