Доктор по екологично планиране

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед

Институтът за пространствено и екологично планиране (ISEP) е една от най-бързо развиващите се и динамични изследователски среди за планиране във Великобритания.

Планирането на Queen's сега е на девето място в заявленията на Russell Group.

Нашата изследователска програма се основава на концепцията за пространствено планиране и докато нашата емпирична работа е частично обоснована в региона, тя се основава на силни международни, интердисциплинарни и теоретични препратки. Нашата особена сила е екипът на персонала, който е изградил репутация в научни и приложни изследвания и широк спектър от публикации, стипендии за научни изследвания и докторантски студенти. Институтът е изградил международна репутация и е привлякъл голям поток от средства за научни изследвания, свързани с основните ни области. Институтът оценява връзката между нашите изследователски и преподавателски програми и прилагането на нашата емпирична работа в учебната среда и продължава да прави иновации и да развива обучителни програми, за да отразява бързо променящия се пазар, проблем и политически контекст и промени в професионалните стандарти.

Начин на обучение / продължителност

Регистрацията е на пълно или непълно работно време под ръководството на назначен от Университета надзорен екип. От вас ще се очаква да представите дисертацията си в края на тригодишната регистрация на пълно работно време за докторска степен или две години за магистърска степен по икономика (или еквивалент на непълно работно време).

Научна информация

Свързани изследвания

ISEP изгради силна следдипломна група, която е ефективно интегрирана в нашите изследователски проекти, преподаване и училищни дейности. Ние предлагаме специална подкрепа и наставничество в рамките на училището, за да допълним обучението, предлагано от по-широкия университет. Освен това, ние разполагаме с експертен опит в рамките на ISEP и нашето училище, за да предложим цялостна подкрепа на следдипломни студенти в редица проекти в областта на пространственото планиране. Нашите изследователски центрове са насочени към две области:

Интерпретиране на последствията от пространственото планиране на етническата териториалност и сближаването на общността, свързвайки нашия анализ на оспорваните места в Обединеното кралство с международната стипендия; и разработване на критични идеи за устойчивото създаване на място и ролята на управлението на участието в регулирането на формирането на социалното и екологичното пространство.

Настоящите проекти включват редица проучвания на оспорвани пространства, които се основават на нашите силни международни изследователски партньорства в Северна Америка, Южна Африка, Европа и Близкия изток. Глобалното предизвикателство на развитието е отразено и в проекти, свързани с изменението на климата, морското пространствено планиране и градския дизайн.

Ние насърчаваме и подкрепяме теренната работа в международни среди и настоящите ученици са провели емпирични изследвания в Бангладеш, Австралия и САЩ.

Кариерни перспективи

Въведение

За допълнителна информация относно възможностите за кариера на докторантурата ниво, моля свържете се с Факултета по инженерни и физически науки за набиране на студенти на askEPS@qub.ac.uk.

Нашите съветници - в консултация с училището - ще се радват да предоставят допълнителна информация за вашето изследователско пространство, възможни перспективи за кариера и вашето приложение за изследвания.

Изисквания за влизане

Завършвам

Минималното академично изискване за прием в програма за изследователска диплома обикновено е горната степен на втората степен на отличие от доставчика на Обединеното кралство или възвръщаемост на инвестициите, или еквивалентна квалификация, приемлива за университета. Допълнителна информация можете да получите, като се свържете с училището.

Международни студенти

За информация относно международните квалификационни еквиваленти, моля, проверете конкретната информация за вашата страна.

Изисквания за английски език

Изисква се доказателство за оценка IELTS * от 6,5, с не по-малко от 5,5 във всеки компонент. * взети през последните 2 години

Чуждестранните студенти, които желаят да кандидатстват в кралския университет в Белфаст (и за които английският не е първият им език), трябва да могат да демонстрират владеене на английски език, за да се възползват напълно от своя курс на обучение или проучване. Гражданите, които не са членки на ЕИП, трябва също така да удовлетворят изискванията за имиграция на Великобритания за визите и имиграцията (UKVI) за английски език за визови цели.

Ако трябва да подобрите уменията си по английски език, преди да влезете в тази степен, INTO Queen's University Belfast предлага набор от курсове по английски език. Тези интензивни и гъвкави курсове са предназначени да подобрят способността ви за английски да влязат в тази степен.

  • Академичен английски: интензивен курс по английски език и учебни умения за успешно висше образование в университетско ниво
  • Предсесионен английски: кратък интензивен курс по английски език за студенти, които започват образователна програма в Queen's University в Белфаст и които трябва да подобрят своя английски език.
Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is ho ... Научете повече

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is home to some of the most innovative and globally significant research and teaching. It works where industry and research meet, providing the platform to spin out research into commercial opportunities and engage with industry on cutting-edge research with real-world projects such as the work with Wrightbus to produce the cleanest hybrid bus technology that powers the London Routemaster, or the pioneering work in The Institute of Electronics, Communications and Information Technology, securing our digital future through their Centre for Secure Information Technologies. Свиване