Доктор по екологични и селски изследвания

Общ преглед

Описание на програмата

Докторантурата по екологични и селски изследвания фокусира курса на Факултета по екологични и селски изследвания в обучението на висококвалифицирани изследователи, които се отличават с човешки, академични и професионални качества. Програмата съществува от повече от 10 години, създавайки лекари, способни да предлагат и развиват екологични, екологични и селскостопански изследвания, с холистична и интердисциплинарна визия, включваща най-новите академични знания с цел въздействие върху връзката между обществото и природата. Нашите възпитаници са готови да генерират нови теории, изследователски групи и новаторски изследвания в своята област на знания.

Съвместната работа на отделите „Екология и развитие на територията и селските райони“ укрепи три изследователски групи, акредитирани от Colciencias като групи от категория А, към които студентите са свързани.

Обща информация

 • Диплома: Доктор по екологични и селски изследвания.
 • Модалност: Докторската степен изисква пълно работно време. От понеделник до петък от 8:00 до 18:00 часа
 • SNIES: 52283
 • Прогнозна продължителност: От шест (6) до дванадесет (12) семестъра.
 • Разрешение за квалифициран регистър: 11985 от 6 септември 2013 г., в сила до 6 септември 2020 г.
 • Такса за регистрация: $ 15,325,000 / Семестър *
 • Вид на обучението: Следдипломна квалификация
 • Място, където се предлага: Богота DC

* Стойността на регистрацията съответства на цената за период, фиксиран за 2019 година.

учебен план

Докторантурата предлага теоретични основи и форми в аналитичния капацитет за развитие на иновативното мислене в изучаването на екологични, екологични и селски проблеми, като предлага персонално обучение, изградено в съответствие с интересите на всеки ученик. Обучението на всеки студент има за епицентър подготовката на докторската дисертация, която е интердисциплинарна или трансдисциплинарна изследователска дейност в съответствие с интереса на студента.

Студентите трябва да получат 108 кредита и темите да бъдат избрани с подкрепата на директора на дисертацията. Персонализираната академична и изследователска ориентация се предлага чрез съпровод на дисертационен директор и трима съветници, подбрани ad hoc в областта на интереса на студентите.

Планът за учебната програма се формира по следния начин:

 • Тема в областта на селското и регионалното развитие (4 кредита)
 • Предмет в областта на екологията и територията (4 кредита)
 • Тема на философията на знанието (3 кредита)
 • Семинар по екологични и селски изследвания (3 кредита)
 • Избираеми предмети (13 кредита)
 • Изследвания I, II и III (21 кредита)
 • Разследване IV и V (40 кредита)
 • Степен на работа (20 кредита)

Заявител на профил

Програмата е насочена към:

 • Професионалисти с магистърска степен в области, свързани с проблемите на околната среда и селските райони, и които демонстрират интердисциплинарен изследователски капацитет.
 • Професионалисти, които се интересуват от провеждането на оригинални и независими изследвания в интердисциплинарна среда, с потенциал за въздействие върху регионалното и националното развитие.

Необходимо е кандидатите да имат на разположение пълно работно време.

профил на Graduate

Завършилите имат възможност да използват системен и сложен подход за участие и / или водене на интердисциплинарни или трансдисциплинарни проучвания и планиране на екипи и процеси, с независимост и върхови постижения.

Те работят като преподаватели или изследователи в частни, държавни и неправителствени центрове, посветени на изследванията на екологичната, екологичната и селската динамика. Те могат да работят и като дизайнери и изпълнители на публични политики или проекти за развитие, свързани с темата.

Защо ни избират?

Докторантурата по екологични и селски изследвания, предлагана от Pontificia Universidad Javeriana насочена към генериране на знания за екологични, екологични и селски въпроси, като в същото време обучава изследователи, които са в състояние да играят решаваща роля в консолидирането на Висше образование в страната. Курсът на факултета се фокусира върху приложни изследвания, чиито концептуални, теоретични и методологически подходи са предприети в съответствие с решените проблеми. Затова тяхното изследване използва и двете референтни рамки на социалните и естествените науки, чрез които се генерират не само дисциплинарни, но и интердисциплинарни знания.

Нашите студенти са имали възможността да работят докторанти в: САЩ (University of Rutgers, Ню Джърси) (Институт за иновации на Земята, Сан Франциско), Бразилия (Селски федерален университет в Рио де Жанейро), Мексико (Национална комисия за знания и използване на биоразнообразието - Conabio, Регионален център за мултидисциплинарни изследвания на UNAM, следдипломно училище); Германия (Изследователска единица за устойчивост и глобални промени - Университет на Хамбург, Университет на Кайзерслаутерн, Испания (Университет Пабло де Олауид, Севиля), Швеция (Стокхолмски институт за околната среда).

Нашите различия

 • изследване
  Всеки докторант е част от изследователска група на факултета по време на обучението си и може да участва в дейностите на други изследователски групи.
 • факултет
  Докторантурата е с участието на значителна група професори от заводи и катедри, възложени на отделите по екология и териториално и селско и регионално развитие на Факултета по екологични и селски изследвания.
 • Научните изследвания са признати и подкрепени
  Имаме няколко изследователски групи, класифицирани в най-високите категории на Colciencias.
 • Експертна библиотечна служба
  Студентите от нашите програми за завършване на магистърски програми разполагат с обща библиотека на Алфонсо Борреро Кабал, SJ, която има един от най-важните хранилища в Латинска Америка, индивидуални и групови учебни среди и експертни библиотекари, способни да подкрепят изследователските и учебни нужди.
 • Докторантът взаимодейства с Обсерваторията на етническите и селските територии , Института за екологични изследвания и Института за селски изследвания на Факултета по екологични и селски изследвания.
 • Имаме 10 години работа, 11 завършили студенти, 32 научни публикации, в които участват нашите студенти.

признания

Процесът на прием на университета се основава на три групи критерии: Отношение, умения и / или знания. От които всеки от кандидатите ще бъде оценен чрез дейностите, установени от програмата, като: интервю, специфични тестове, между другото (зависи от всяка програма). Кандидатът инициира процеса на регистрация в програмата чрез регистрационния формуляр.

В таблицата по-долу ще видите специфичната стойност за всяка група критерии и специфичните й дейности:

112505_Admision03.png

* В дейността, свързана с изпита, можете да изберете един от свързаните изпити.

Всяка от групите на критериите „Отношение, умения и знания“ ще има конкретни дейности, които ще бъдат оценени и тези дейности на свой ред ще имат специфична стойност. Не забравяйте, че дадена дейност може да се появи повторно в различни критерии, но това не означава, че трябва да я повторите за всеки от тях. В критерия за знания можете да намерите няколко изпита, от които можете да изберете за процеса на приемане.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more ... Научете повече

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more civilized, more educated and juster society, inspired by Gospel values. Свиване