Доктор по география

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед

Изследванията, проведени в рамките на географията, попадат в рамките на два интердисциплинарни изследователски клъстера; Промяна на околната среда

C

Географии на знанието

Изследванията са фокусирани върху географските познания, с особен акцент върху научните култури. Клъстерът има опит в отношенията между наука, раса и религия от 1650 г .; историческите географски области на научните знания; културите на ботаническите градини в епохата на империята; приемането на дарвинизма; ролята на климата в дебатите за човешките култури; геополитиката на апокалиптичната мисъл, пространствата, в които се произвеждат финансовите знания; и начините, по които културите на науката, технологията и космическото пространство са свързани с въпросите за мястото, пейзажа и идентичността през ХХ век.

Пейзажи, критична картография и ГИС:

Изследванията се състоят от количествени пространствени анализи на социално-икономическите данни и качествени културни анализи на пейзажи и картографски знания от средновековния до съвременния период. Разработени са критични картографски / ГИС техники за разпитване на истинността на вселената на знанието на картата, докато цифрово-преведените документални данни са използвани за повторно конфигуриране на нашето разбиране за средновековния урбанизъм и аграрните икономики, както и за пространствената динамика на религията. и политиката на картографската реторика.

Политическа география:

Изследванията са насочени към национализма и регионалните конфликти; критична геополитика на религията; монументални пейзажи и политиката на паметта; международните отношения в глобализирания свят; колониални и постколониални географии на Индия; процесите на гранично оформяне, географски характеристики и секюритизация на публичните пространства и използването на камуфлажни техники като източници на политическа съпротива. Тази работа е извършена както от историческа, така и от съвременна гледна точка.

Популационната динамика на съвременните общества:

Изследванията се фокусират върху динамиката на населението в съвременните общества и включват анализ на преброяването; изследвания за пътуване до работа; възможности за заетост и пазари на труда; както и социална и религиозна сегрегация, особено в разделени градове като Белфаст; изследване на границите и външната миграция.

Начин на обучение / продължителност

Регистрацията е на пълно или непълно работно време под ръководството на назначен от Университета надзорен екип. Очаква се да представите дисертацията си в края на тригодишната регистрация за докторантура. (или еквивалент на непълно работно време).

Научна информация

Свързани изследвания

И двата изследователски клъстера привличат финансиране от различни източници, включително; NERC, EPSRC, ESRC; AHRC, Британската академия, Leverhulme Trust и JISC. Клъстерите са разработили международна репутация в темите, посочени по-горе, което се демонстрира от впечатляващ рекорд от научни монографии и публикуване на статии за определяне на дневен ред, които са информирали и повлияли изследователските насоки в по-широката дисциплина по география.

Изследователските теми на клъстера се провеждат в широк диапазон от различни географски контексти и от средновековния период до наши дни. Текущите изследвания са насочени към Великобритания, Ирландия, Корея, Италия, Израел / Палестина, Балканите, САЩ, Канада, Бирма и Индия.

Силна връзка с сродни дисциплини във Факултета по изкуства, хуманитарни и социални науки и участва в междупредметен контрол на редица докторанти. проекти.

Кариерни перспективи

Въведение

За допълнителна информация относно възможностите за кариера на докторантурата ниво, моля свържете се с Факултета по инженерни и физически науки за набиране на студенти на askEPS@qub.ac.uk.

Нашите съветници - в консултация с училището - ще се радват да предоставят допълнителна информация за вашето изследователско пространство, възможни перспективи за кариера и вашето приложение за изследвания.

Изисквания за влизане

Завършвам

Минималното академично изискване за прием в програма за изследователска диплома обикновено е горната степен на втората степен на отличие от доставчика на Обединеното кралство или възвръщаемост на инвестициите, или еквивалентна квалификация, приемлива за университета. Допълнителна информация можете да получите, като се свържете с училището.

Международни студенти

За информация относно международните квалификационни еквиваленти, моля, проверете конкретната информация за вашата страна.

Изисквания за английски език

Изисква се доказателство за оценка IELTS * от 6,5, с не по-малко от 5,5 във всеки компонент. * взети през последните 2 години

Чуждестранните студенти, които желаят да кандидатстват в кралския университет в Белфаст (и за които английският не е първият им език), трябва да могат да демонстрират владеене на английски език, за да се възползват напълно от своя курс на обучение или проучване. Гражданите, които не са членки на ЕИП, трябва също така да удовлетворят изискванията за имиграция на Великобритания за визите и имиграцията (UKVI) за английски език за визови цели.

Ако трябва да подобрите уменията си по английски език, преди да влезете в тази степен, INTO Queen's University Belfast предлага набор от курсове по английски език. Тези интензивни и гъвкави курсове са предназначени да подобрят способността ви за английски да влязат в тази степен.

  • Академичен английски: интензивен курс по английски език и учебни умения за успешно висше образование в университетско ниво
  • Предсесионен английски: кратък интензивен курс по английски език за студенти, които започват образователна програма в Queen's University в Белфаст и които трябва да подобрят своя английски език.
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is ho ... Научете повече

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is home to some of the most innovative and globally significant research and teaching. It works where industry and research meet, providing the platform to spin out research into commercial opportunities and engage with industry on cutting-edge research with real-world projects such as the work with Wrightbus to produce the cleanest hybrid bus technology that powers the London Routemaster, or the pioneering work in The Institute of Electronics, Communications and Information Technology, securing our digital future through their Centre for Secure Information Technologies. Свиване