Доктор по бизнес лидерство

Общ преглед

Описание на програмата

Важна забележителност на кариерата

Докторът на бизнес лидерството (DBL) е предназначен да подготви висши ръководители за по-ефективно поемане на обща лидерска отговорност в рамките на значителна организация за много бизнес единица, работеща на силно конкурентни национални и глобални пазари. DBL включва учебно пътуване, което е определено от корпоративни лидери, техните съвети и отминали участници в DBL като жизненоважна подготовка за справяне с организационна среда, която ще бъде коренно трансформирана през следващите няколко години.

Много корпоративни лидери са получили официалните си организационни позиции в резултат на своите резултати и заслужени постижения, допълнени с общо образование по мениджмънт в курсове като MBA, но често не са имали възможности да предприемат курсове за лидерство на по-високо ниво, предназначени да подготвят висши корпоративни ръководители към справят се с възникващата корпоративна среда. , DBL снабдява кандидатите да ускорят развитието на лидерството си, като им помагат да изрично да имплицитният личен подход в личния контингент, въз основа на личния си лидерски път.

DBL предоставя лични предизвикателства и възможности за повишаване на капацитета за опитни ръководители, които са демонстрирали способността да допринесат за успеха на своите предприятия за период от поне десет години и завършили магистърска степен по съответния бизнес или лидерска дисциплина. DBL отразява предложението „когато теорията се изведе чрез проучване на практиката, е по-вероятно успешно да се ръководи бъдещата практика.“ По същество добрата теория е добра практика.

Резултати от курса

След приключване кандидатите ще имат:

  • Цялостно разбиране на лидерската теория и нейните последствия за практиката на лидерство;
  • По-голямо лично доверие и способност за иновации и приспособяване към все по-сложни и несигурни многостранни контексти;
  • Чувствителност към културните, социалните, демографските и икономическите промени и разнообразието, отразени в тяхното вземане на решения и комуникация;
  • Способността да се анализира критично от холистична перспектива лидерските въпроси, които могат да възникнат и да повлияят на бъдещото представяне на техните организации;
  • Оценяване на ролята, която корпоративното ръководство има за осигуряването на социално отговорни резултати; и
  • Демонстрира и оправдава оригинален и значителен принос към практиката на лидерство.

Продължителност на курса

а) Минималното време за завършване обикновено е две години еквивалентно редовно обучение. (Приблизително 40 часа седмично през триместъра)

(б) Максималното време за завършване на DBL (без периодите на одобрено спиране на записването) обикновено е три календарни години за кандидат на пълен работен ден.

в) Кандидатите, записани на непълно работно време, подлежат на срокове два пъти по-дълги от посочените в точките по-горе. (Приблизително 20 часа седмично през триместъра)

(г) Кандидат, който успешно завърши необходимите двойни предмети с кредитни или по-високи оценки, но не премине към „теза етап“, може да излезе с диплома за дипломиране на бизнес лидерство.

Критерии за приемане

От кандидатите за докторантура се очаква да отговарят на следните академични критерии:

  • Притежаване на магистърска степен по дисертация или дисертация, подходяща за професионалната област на кандидата; или
  • Притежаването на магистърска степен по курсова работа, подходяща за професионалната област на кандидата, завършена на по-висок стандарт; или
  • Притежаването на бакалавърска степен с отличие (обикновено 1-во ниво или еквивалент); или
  • При изключителни обстоятелства, еквивалентен академичен произход, който се счита от университета за подходяща подготовка за самостоятелна учебна и изследователска работа на докторска степен.

От кандидата може да се изисква да удовлетвори университета, че е в състояние да разбира и общува както на писмен, така и на говорим английски език на ниво, което е подходящо за целите на проучване на ниво доктор. За да преминете към етап 2, кандидатът трябва да представи предложение за критика, което отговаря на панела за преглед.

В допълнение към изброените по-горе академични критерии, от кандидатите обикновено се очаква да имат минимум 10 години опит в съответната професионална лидерска практика, за да бъдат допуснати до курса.

Изискването за допускане на английски език е Academic IELTS 7.0 (без лента по-малка от 7.0) или еквивалентна.

Кандидатите, които имат гражданство или постоянно дългосрочно пребиваване (минимум десет години) и завършили средно или висше образование (висше) в следните държави, са освободени от необходимост да представят доказателства за владеене на английски език: Американска Самоа, Австралия, Ботсвана, Канада ( с изключение на Квебек), Фиджи, Гана, Гвиана, Ирландия, Ямайка, Кения, Лесото, Либерия, Нова Зеландия, Нигерия, Папуа Нова Гвинея, Самоа, Сингапур, Соломоновите острови, Южна Африка, Тонга, Тринидад и Тобаго, Обединеното кралство (включително Северна Ирландия), Съединените американски щати, Замбия, Зимбабве или където инструкцията за предходна висша квалификация (преподаване, оценяване и изпит) е изцяло на английски език. Австралийските кандидати могат да имат право да кандидатстват за заем с такса за помощ от австралийското федерално правителство, за да платят изцяло или част от таксите си за записване.

За повече информация относно таксата помощ, моля вижте: https://www.studyassist.gov.au/help-loans/fee-help

Отзиви

123772_ScreenShot2019-10-29at11.36.51AM.png

Лиза Грифитс

Моят опит в прилагането на програмата DBL беше изключително предизвикателен, вълнуващ, изтощителен и изключително много възнаграждаващ.

Не мога да започна да наблягам на прякото значение, което DBL имаше в моята лидерска практика. Той допринесе не само за себе си като лидер, но и за невероятния растеж и успех на прекрасната организация, която съм привилегирована да ръководя. OzChild постигна най-големите си успехи през годините, в които попълвам DBL.

Аз съм задлъжнял за обучението и се надявам да успея да предложа нещо в бъдеще на AGSL.

123786_Jessica.png

Джесика Мърфи

Докторът по бизнес лидерство беше основен в развитието ми като лидер и влиянието, което аз като лидер продължавам. Курсът предоставя възможност да се отдръпнем и да разсъждаваме върху връзката между теорията и практиката на лидерството, възникващите бизнес предизвикателства и възможности.

С две думи успях да генерирам прозрения, които ме подкрепиха при по-ефективно реагиране на лидерски въпроси - в полза не само на развитието ми като лидер, но и на организационното въздействие и постоянната устойчивост, за която отговарях.

Обученията продължават да са също толкова важни за мен в най-новата ми роля като предприемач за собствената ми компания - да съветвам други корпорации и правителствени агенции, в техните роли като изпълнителни ръководни екипи.

123774_ScreenShot2019-10-29at11.41.25AM.png

Професор Франк Билсън

Развих интерес да се ангажирам по-дълбоко в изучаването на лидерството и накрая реших да предприема DBL от личен интерес. Последваха много примери, в които моите лидерски приноси бяха обогатени от участието ми в курса на DBL, включително определяне на управленска структура за глобална инициатива за премахване на слепота, която може да се избегне, съвместна програма на Световната здравна организация (СЗО) и Международната агенция за предотвратяване на слепотата (IAPB) с международно членство в НПО, професионални асоциации, институции и корпорации за грижа за очите.

Професор Франк Билсън AO
Професор по офталмология от Университета в Сидни
Директор, лаборатория за хирургически умения на Фондация „Прицел за живот“, болница в Сидни

123775_ScreenShot2019-10-29at11.42.36AM.png

Джон Харви

След завършване на DBL ми беше дадена увереността и способността да приемам и успешно да изпълнявам предизвикателства за лидерство, които не бих се опитала иначе.

Една от основните ползи от завършването на DBL е подобряването на способността ми да наставник на други лидери. След като завърших DBL, бях призован да осигуря лидерство в преодоляването на значителни предизвикателства, пред които са изправени редица организации, с които участвах. Способността ми да осигуря това ръководство беше значително засилена от участието ми в DBL.

DBL също така ми даде възможност да разпознавам по-добре, да приоритизирам и критично да оценявам приоритетните нови лидерски въпроси, както и да разбирам и прилагам подходящи стратегии за разработване на аргументи в големи преговори.

Д-р Джон Харви АО, бивш директор на IBM

123775_ScreenShot2019-10-29at11.42.36AM.png

Дейл Блайт

Кариерата ми се основава на две десетилетия технически и практически опит; въпреки че това не изпълни моята лична интрига с това какво е лидерство. DBL ми позволи критично да разсъждавам върху моите преживявания от минало и настояще, след което да прилагам теория, за да ги разчленявам последователно. DBL беше изключително важен опит в обучението, който ми позволи да използвам методичен подход за прекъсване и промяна, тъй като те се появяват и водят през тези събития по-ефективно. Моята способност да ръководя, развивам и наставнически членове на екипа беше значително подобрена в резултат на тази програма, оставяйки наследство от моя принос в организациите, с които работя. Приложението на моята работа от DBL продължава да се развива и да гарантира, че моите лидерски качества са ефективни при непрекъснато променящ се бизнес пейзаж.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The International Marketing Institute of Australia Ltd (IMIA) was established in 1970 by five major Australian corporations: Amatil, APM, CSR, ICI and the Bank of New South Wales (now Westpac). These ... Научете повече

The International Marketing Institute of Australia Ltd (IMIA) was established in 1970 by five major Australian corporations: Amatil, APM, CSR, ICI and the Bank of New South Wales (now Westpac). These corporations remained heavily involved until 1990 when IMIA became an independent postgraduate centre for strategic business studies. In 2010, IMIA became the Australian Graduate School of Leadership (AGSL) and, with its subsidiary, the IMIA Centre for Strategic Business Studies, continues to offer leadership development and strategic advisory services to organisations and individuals. Свиване