С щатна стипендия от най-добрите изследователски институти в Берлин

От 2019 г. се обединяват три успешни програми: докторските програми BDPEMS и DIW Graduate Center, заедно с кариерната програма на PostDoc BERA. Техните институции-членове основават Berlin School of Economics (BSE), програма за кариерно развитие за целия Берлин.

Въведение в програмата

БФБ търси висококвалифицирани аспиранти от цял свят да се запишат в своята структурирана програма докторска степен. в областта на икономиката, както и в една от трите песни на BSE в бизнес проучванията: доктор на науките. докторант по счетоводство по финанси и докторска степен в Мениджмънт .

BSE предоставя на изключителни докторанти жизнена, интензивно мрежова изследователска общност и обучителна структура, която ще развие своите таланти в уникална комбинация от академични и приложни изследвания на високо ниво. По време на фазата на курса от три семестъра студентите задълбочават знанията си по икономическа теория, приложна икономика, иконометрия и икономическа политика. По време на тригодишния изследователски етап, започващ от третия семестър, студентите пишат докторски дисертации, като същевременно имат възможността да приложат знанията си в професионалната изследователска среда, която се предлага в Берлинските университети и икономически изследователски институти. В допълнение към курсовете и надзора над дипломната работа през факултета на BSE, реномирани гост-лектори редовно се канят да провеждат блокови курсове или мастеркласове.

Като част от програмите на БФБ, студентите могат да участват в стажове или да провеждат изследователски престой в университетите. Миналите домакини за такива разширени посещения включват МВФ, Световната банка, ОИСР, Тулузската школа по икономика, Университетския колеж Лондон, Калифорнийския университет Беркли и много други. Освен това студентите ще представят своите изследвания на множество работни срещи и конференции и ще участват в курсове и семинари, провеждани от водещи международни експерти. Докторантът. образованието включва и семинари за научни умения, които помагат да се подготвим за успешна фаза на изследователска работа и за пазара на труда в края на програмата.

Доцент доктор. студентите ще получат финансиране за очакваната продължителност на програмата, четири години. За фазата на курса финансирането се основава на стипендия, докато финансирането за изследователската фаза обикновено се осигурява чрез наемане на работа в една от институциите членки на БФБ: DIW Берлин, ESMT, Free University Berlin, Hertie School of Governance, Humboldt Universität Zu Берлин, Технически университет Берлин, Център за социални науки WZB Берлин.

След успешно завършване на програмата студентите ще получат докторска степен от един от университетите в Берлин.

Изисквания

Кандидатите трябва да имат магистърска степен по икономика или бизнес изследвания. Опциите за бързо проследяване са:

  • Предлага се за кандидати, които все още са на път към магистърска степен. Кандидати от сродни;
  • Полетата (като индустриално инженерство, статистика или количествени социални науки) също могат да изпълняват;
  • Изисквания, ако имат достатъчен опит в икономиката или бизнес проучванията.

Кандидатите, чийто роден език не е английски, трябва да демонстрират владеене на английски език, освен ако имат диплома от университет в англоезична държава или не могат да документират поне една година обучение в англоезичен университет. Достатъчно доказателства за добро владеене на

Английският е висок TOEFL или IELTS резултат. Знанието на немски език не е необходимо изискване за успешно кандидатстване, но учениците се насърчават да учат и усъвършенстват уменията си. Кандидатите също са длъжни да вземат GRE тест.

Как да кандидатствате: Заявленията ще се приемат от 15 ноември 2019 г. нататък и могат да се подават само чрез портала за прием на БФБ.

Програма с обучение на:
  • Английски
Последна актуализация Октомври 25, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Окт. 2020
Duration
Редовно обучение
Price
- без такси за обучение
Deadline
Февр. 15, 2020
Applications will be accepted from November 15, 2019 onwards
По място
По дата
Start Date
Окт. 2020
End Date
Септ. 2024
Крайна дата за записване
Февр. 15, 2020
Applications will be accepted from November 15, 2019 onwards

Окт. 2020

Location
Крайна дата за записване
Февр. 15, 2020
Applications will be accepted from November 15, 2019 onwards
End Date
Септ. 2024