Докторска степен в Художествения факултет

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Хонконгският баптистки университет (HKBU) кани кандидати от всички културни и етнически среди, с доказателства за академични постижения, изследователска способност и потенциал, както и добра комуникация, междуличностни и лидерски способности да кандидатстват за редовно докторантура по схемата за стипендии на Хонконг (HKPFS). HKPFS е създаден от Хонконгския съвет за научни изследвания (RGC) с цел да привлече най-добрите и най-ярките студенти от цял свят да продължат докторантурата си в Хонконг.

Кандидатите за прием в докторантурни програми на HKBU чрез HKPFS едновременно ще бъдат разглеждани за нашата редовна програма за следдипломно обучение.

Защо HKBU?

Основан през 1956 г., Хонконгският баптистки университет (HKBU) е широко признат за своето отлично образование и качествени изследвания. HKBU подготвя младите хора с иновативния импулс и креативно мислене, от които се нуждае 21 век, и балансира академичните постижения с цялостното развитие на личността.

Университетът е определил 10-годишен стратегически план, който да ни отведе до нови висоти като ръководена от научни изследвания либерална художествена институция с глобално значение. Успехът на университета се гради върху неговата грижовна, креативна и глобална култура. Ние се стремим да осигурим най-добрия опит на учениците и да насърчаваме научноизследователските постижения, като предлагаме обогатени с научни изследвания и креативни учебни програми, в които различни общности от учащи се работят в световно ниво и се ангажират открито.127192_photo-1523240795612-9a054b0db644.jpg Priscilla Du Preez / Unsplash

Изследователска стратегия на HKBU

Стремежът си да бъде водещ, ръководен от научни изследвания университет за либерални изкуства в Азия, Хонконгският баптистки университет се ангажира да проведе водещи в световен мащаб разследвания, които разширяват границите на знанието, да се справят с глобалните предизвикателства и да облагодетелстват общността у нас и в чужбина.

Приемайки изследователските си сили на HKBU, Университетът формира изследователски клъстери в три ключови области, които да подкрепят интердисциплинарните изследвания и изследванията, базирани на теми, за насърчаване на научните постижения и трансфера на знания / технологии.

За HKPFS

Хонконгският баптистки университет (HKBU) кани кандидати от всички културни и етнически среди, с доказателства за академични постижения, изследователска способност и потенциал, както и добра комуникация, междуличностни и лидерски способности да кандидатстват за редовно докторантура по схемата за стипендии на Хонконг (HKPFS).

HKPFS е създаден от Хонконгския съвет за научни изследвания (RGC) с цел да привлече най-добрите и най-ярките студенти от цял свят да продължат докторантурата си в Хонконг.

Кандидатите за прием в докторантурни програми на HKBU чрез HKPFS едновременно ще бъдат разглеждани за нашата редовна програма за следдипломно обучение.

HKPFS с един поглед

заплата

25 800 щатски долара (приблизително 3 300 щ.д.) месечно /

309 600 HK (приблизително 39 600 USD) годишно

Отказ от обучение / Стипендия *

42 100 хил. Долара (около 5 400 щ.д.) годишно за всяка от четирите години проучвания

Помощ за пътуване, свързана с конференции и изследвания

12 900 HK (приблизително 1650 USD) годишно за максимум три години плюс осигуреността на университета от 20 000 HK HK (приблизително 2560 USD) за целия период на проучване.

* При условие за задоволителен академичен напредък

Области на обучение

Факултет по изкуствата

Силен в класическия китайски, културни изследвания, литературно творчество, музикално изпълнение, религиозни изследвания и превод.

  • Китайски език и литература.
  • Английски език и литература.
  • Хуманитарни науки и творческо писане.
  • Music.
  • Религия и философия.
  • Превод, устен превод и интеркултурни изследвания.

Изисквания за академична квалификация

Кандидатите трябва да притежават:

  • Магистърска степен от признат университет или сравнима институция; или
  • Бакалавърска степен с отличие от първокласен клас от признат университет или сходна институция.

Изисквания за владеене на език

Кандидат, искащ прием въз основа на квалификация от университет или сравнима институция, чийто език на преподаване и / или изпит не е английски, е необходим, за да получи минимална оценка в

  • Тест по английски като чужд език (TOEFL) при 79 (Интернет = базиран тест); или
  • Международна система за тестване на английски език (IELTS) при 6.5
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The Faculty of Arts is an essential part of Hong Kong Baptist University, an institution that is firmly committed to being ”a leading liberal arts university in Asia for the world delivering academic ... Научете повече

The Faculty of Arts is an essential part of Hong Kong Baptist University, an institution that is firmly committed to being ”a leading liberal arts university in Asia for the world delivering academic excellence in a caring, creative and global culture.” Свиване