Докторска програма

Общ преглед

Описание на програмата

Докторската програма на TSM предлага пет задълбочени области на обучение за учебна програма с необичайно богатство и широта. Тъй като програмата записва само 10 до 20 нови докторски степени студенти всяка година , докторантите процъфтяват в атмосфера на интелектуална строгост и творческо сътрудничество между студенти и преподаватели.

Добре дошли в докторската програма по мениджмънт в TSM

Благодарим Ви за интереса към докторската програма в Тулузското училище по мениджмънт (TSM). TSM е част от университета в Тулуза Капитол, един от най-старите и най-известните университети във Франция, и съчетава аспекти на публична научно-интензивна институция с международен подход към образователното управление и стратегическа автономия .

Свързаният ни изследователски център, TSM Research (UMR 5303 CNRS / TSM-UT1), е един от само четирите изследователски центъра в науките за управление, които са акредитирани от Френския национален център за научни изследвания.

Освен това докторската програма си партнира с две други изследователски лаборатории в Тулуза и нейния регион:

 • Laboratoire Gouvernance et Contrôle Organisationnel (EA 7416 / Université Paul Sabatier),
 • Изследователски център TBS, който принадлежи към международно акредитираното бизнес училище в Тулуза (TBS).

Нашите докторанти могат да изберат една от петте песни:

 • Счетоводство-одит- контрол на управлението,
 • Финанси,
 • Управление на човешките ресурси и организационно поведение,
 • Маркетинг,
 • Стратегия и международен мениджмънт.

Програмата включва богата основа на курсове и семинари през първите две години , някои от които се предлагат в различни дисциплини, а други в много малки групи, за да се позволи висока степен на специализация. До завършване на докторската степен, ние подкрепяме студентите чрез програма от семинари - включително изследователски беседи, писане и публикуване на семинари, както и подготовка и подкрепа на пазара на труда. По-голямата част от нашите студенти също придобиват преподавателски опит на бакалавърски и магистърски нива. Освен това пакет от пълни докторантски стипендии, годишни конференционни пътувания и изследователска подкрепа (от втората година нататък) гарантира, че студентите могат да напредват при добри условия и да се интегрират напълно в международните изследователски мрежи в своята област. Нашата цел е да подготвим студентите по възможно най-добрия начин за бъдещите им роли в академичните среди, където работят около 90% от нашите възпитаници, или в политически институции, изследователски организации и частни компании.

През 2020 г. докторската програма TSM (TSM-DP) получи престижната акредитация EPAS, предоставена от Европейската фондация за развитие на управлението (EFMD) . Акредитацията по EPAS потвърждава качеството на всички аспекти на нашата програма: от нейната институционална, национална и международна среда, през нейното проектиране, доставка, резултати и въздействия, до нейните процеси за осигуряване на качеството. Той подчертава особено академичната строгост, практическата значимост, интернационализацията, етиката и устойчивостта.

entrepreneur, startup, start-up

учебна програма

Докторската програма е на пълен работен ден, с един прием всяка година през есента. Обучение за научни изследвания се предлага само на място: няма опция за дистанционно обучение. Типичното време за завършване е пет години.

Училището по мениджмънт в Тулуза предлага интензивна докторска програма за лица, заинтересовани от провеждането на независими изследвания. Нашата програма съчетава най-доброто от теорията, практиката и изследователските методи с научна почтеност . Курсовете са придружени от изследователска практика. Завършилите кариера в водещи университети и бизнес училища, политически ориентирани институции и частни фирми.

За да следват най-добрите международни практики, изследванията в Училището по мениджмънт в Тулуза започват през втората година на магистърската програма със специална изследователска програма, а през две години учебната програма на докторската програма подчертава четири основни области на обучение за докторанти:

 • изследователски инструменти и методология
 • задълбочено проучване на тяхната изследователска област
 • умения за провеждане на независими изследвания, водещи до публикации на високо ниво
 • кариерно развитие

Студентите, които успешно завършат първата година от програмата, получават магистърска степен и могат да изберат да прекратят официалното си обучение. Целта на тази едногодишна програма е да предостави на студентите количествените, аналитичните и теоретичните инструменти за успешна академична или индустриално ориентирана кариера. Следователно изследователската програма на студентите и фазата на дисертация започват през март тази първа година.

През 2-ра година на докторската програма студентите копаят допълнителни идеи, теоретична основа, модели, методология и изследователски протокол в тясна връзка със своите съветници. По този начин учениците постепенно се включват по-активно в проектирането и изпълнението на оригинални изследвания. До края на втората година кандидатите ни за докторанти получават магистърска степен по мениджмънт (програма за сертифициране на TSM в Advanced Management Science) и имат солидна основа, върху която да изградят своя дипломна работа, а някои ще изготвят хартия, подходяща за публикуване.

По-късните години на докторската програма са посветени на оригинални изследвания и създаване на докторска степен. дисертация. На учениците се дава възможност да развият свои собствени строги и новаторски идеи. Доцент доктор. кандидатите участват в живота на катедрата, включително семинари. Те също така представят своята изследователска работа в младши и старши семинари, насърчават се да участват в международни конференции и периоди на международно посещение и накрая защитават дисертациите си.

Изисквания за прием

За прием се изисква бакалавърска степен (в САЩ), завършване на първата година на магистър (в Европа) или еквивалентна диплома, представляваща четиригодишен курс на обучение в акредитиран колеж или университет. Не се изисква завършена магистърска степен, въпреки че много кандидати имат магистърска степен в области като управление, финанси, икономика, инженерство, психология, статистика или други свързани области. Очаква се превъзходно академично представяне.

Европейските студенти с магистърска степен по изследвания също са добре дошли да кандидатстват. Успешните кандидати ще получат освобождаване от определени лекции и в зависимост от техния произход ще следват поредица от лекции, обхващащи приблизително една година вместо две.

Всяко приложение ще бъде внимателно проучено от професорите в областта на специализацията и от Съвета за докторска програма, съставен от професори от всички области.

Учебната година започва в началото на септември.

Контролен списък за кандидатстване

 • Продължи
 • Изследователско предложение
 • Изследователски материал, който може да подкрепи вашата кандидатура (дисертация, хартия, изследователска работа)
 • препис
 • тест по английски
 • Референтни букви
 • EasyRecrue предварително записано видео интервю
 • Лична карта или копие на паспорт
Последна актуализация Окт. 2020

За учебното заведение

TSM delivers top-quality academic and professional education, ensuring that students will quickly find employment upon graduating. TSM offers full-time educational programs in the main management disc ... Научете повече

TSM delivers top-quality academic and professional education, ensuring that students will quickly find employment upon graduating. TSM offers full-time educational programs in the main management disciplines at both undergraduate and graduate levels. Our subject areas are accounting and financial control, finance, human resource management, marketing, and strategy. Свиване