Докторат по бизнес администрация

Общ преглед

3 locations available

Описание на програмата

Изведете кариерата си на следващото ниво, като същевременно поддържате здравословен баланс между професионалния и личния живот!

Предизвикателен, гъвкав и глобален

Докторска степен от Европа с акцент върху бизнес изследванията и тяхното приложение в индустрията.

Да спечелите желаната докторска степен от известен университет е мечта за много професионалисти! Това изисква отдаденост и ангажираност за вземане на едно от най-важните решения в живота. DBA програмата е пълна докторска степен, но има малко противоречия на академично ориентираната докторска степен. степен. DBA е специализирана в ефективното използване на ключовия професионален опит в преследването на предполагаеми индустриални изследвания.

Тази степен е разработена и предоставена в партньорство с Universidad Catolica De Murcia (UCAM), Испания, класиран сред първите 10 университета в Европа от Times Higher Education Ranking-2019 за качествено образование. Окончателната степен се издава от UCAM, която ще бъде присъдена на събранието, проведено в Университета в Испания.

Програмата ще предостави на обучаващите се необходимите умения, за да допринесат за производството и разпространението на приложни науки в областта на управлението и бизнес администрацията. Изследователското пътуване се улеснява чрез добре разработени дигитални ресурси, личен наставник и изследователска помощ. Този опит за учене и изследвания ви предизвиква да изострите критичния и аналитичния си опит. Ще развиете изследователски умения, за да станете експерт във вашата област с доказана способност да мислите нестандартно. Програмата е създадена така, че да се впише в натоварения график на висшите ръководители, като гарантира, че балансът между работа и личен живот не се нарушава.

141824_pexels-photo-2182969.jpeg

За университета

UCAM е частен католически университет с 20-годишна история и повече от 16 000 студенти, предлагащ 33 изтъкнати европейски официални бакалавърски, 45 магистърски и 66 докторски линии на научни изследвания сред другите престижни заглавия.

Основана през 1996 г., UCAM е напълно акредитиран Европейски университет с ясна мисия: да предостави на студентите знания и умения, които да служат на обществото, да допринесе за по-нататъшното разширяване на човешките знания чрез изследвания и развитие. UCAM дава възможност на учениците да развият свои собствени умения от реалния свят. Инфраструктурата, лабораториите и студията на кампуса, съчетани с практически компоненти за обучение, ще подготвят учениците да приложат придобитите си знания в действие.

Студентите трябва да преминат стаж в държавна или частна институция, където ще получат вкус на бъдещата си област на опит. UCAM създаде повече от петдесет изследователски групи в тясно сътрудничество с предприятия като Coca-Cola, Danone, Vodafone и Siemens, като предостави на някои студенти възможността да допринесат академично.

UCAM е сред първите университети, които адаптират своите програми към Европейската система за качество на образованието, следвайки Болонския процес.

Какво представлява DBA?

Докторатът по бизнес администрация (DBA) е смесена задочна професионална докторска степен с международен обхват и репутация, предназначена да подобри изпълнителната и професионалната практика чрез прилагане на здрава теория и стриктни изследвания на реални и сложни проблеми в бизнеса и управлението.

Подобрява способността на обучаемите да развиват теория на знанията, тяхното приложение в бизнеса. Ключовият аспект на програмите е да се развият лични, консултантски и изследователски умения в контекста на стриктни и подходящи изследвания.

Кой трябва да обмисли DBA?

Докторът по бизнес администрация се движи от желанието да запали реалната промяна в техните компании или области чрез вземане на решения, основани на данни. Програмата ще бъде от особена полза за опитни ръководители на ниво C, висши мениджъри, ръководители на отдели, консултанти, преподаватели по мениджмънт и предприемачи. Опитът с DBA предизвиква обучаемия да изостри критичния и аналитичен опит. Ще развиете своите умения в научните изследвания, за да станете експерт във вашия домейн с доказана способност да мислите нестандартно.

DBA и докторанти - равни, но различни

DBA е програма на изпълнително ниво, предназначена за работещи професионалисти с богат управленски опит, както и магистърска степен, които се стремят да продължат напред в кариерата си. DBA има както строгост, така и значимост, тъй като допринася за теорията, практиката и изследванията в бизнеса и управлението. Програмата DBA е пълноправна докторска степен, но за разлика от докторантурата, фокусът е върху професионалния опит.

Докторантът Програмата е насочена към тези, които се интересуват от кариера, насочена към научните изследвания в академичните среди.

Превърнете вашия корпоративен опит в знания и направете реално въздействие върху вашия бизнес в бъдеще.

Структура на програмата

Програмата предлага добре структурирана курсова работа, предназначена за изграждане на изследователски компетенции. Това е последвано от изследователски проект, който има за цел да демонстрира уменията и знанията, придобити в първоначалната курсова работа, допринасяйки за подобряването и подобряването на съществуващите бизнес практики.

DBA е структуриран на два етапа.

Етап 1: Състои се от пет модула, преподавани през 1-ва година, допринасящи за 60 ECTS кредита.

Етап 2: След успешното завършване на етап 1, обучаемите напредват, за да завършат окончателната „Теза, основана на практиката“, която трябва да бъде завършена за 2 години от началото на изследването.

Максималната продължителност на попълването на изследването е 3 години с минимален период от 1 година.

Награда за ранно излизане

Успешните студенти от етап 1 ще получат магистърска степен по философия (MPhil) по мениджмънт от Universidad Catolica De Murcia, Испания, ако студентът реши да излезе, без да завърши финалната изследователска дисертация.

продължителност

Етап на обучение - 1 година

Изследователски етап - 2 години

Въпреки че срокът за изследване е 2 години, обучаемият може да го удължи за още 1 година. Амбициозен студент може дори да завърши изследването за една година, също въз основа на техния график.

Подробности за модула

Година 1

Целта на Първа година е да осигури теоретична и практическа основа в методологията на изследванията за усъвършенствани емпирични изследвания в областта на управлението. По-късната част от Първата година е да се приложат знания и разбиране на методологията на изследването към действително пилотно проучване и цялостно предложение за дипломна работа и да се отрази върху собственото му представяне като изследовател.

 • М1. Методология и методи на изследване - 10 ECTS
 • М2. Изследователски въпроси в рамките на съвременното управление - 10 ECTS
 • М3. Междинен изследователски проект (пилотно проучване) - 10 ECTS
 • М4. Проектиране на изследователски проект (предложение за дисертация) - 20 ECTS
 • М5. Развитие като изследовател (индивидуално отражение) - 10 ECTS

2 и 3 година

Целта на 2-ра и 3-та година е да се проведат пълноценни първични изследвания под наблюдението на ръководство. Двете години се използват за изготвяне на подробна дипломна работа, отговаряща на очакванията за изследвания, необходими на докторско ниво.

 • М6. Практическа дисертация - 120 ECTS

Магистър по философия по мениджмънт

Награда за ранно излизане

Учащите, които успешно завършат годината с 60 ECTS кредита, ще имат право на награда за излизане, магистър по философия в управлението (M.Phil) от Universidad Catolica De Murcia, Испания. Това е приложимо, ако учащият реши да излезе от курса, без да завърши окончателното изследване. Наградата за излизане се подлага на допълнителна такса за сертифициране от 3000,00 USD (в допълнение към таксата за една година).

На обучаемия ще бъде позволено да възобнови изследването си на по-късен етап, ако желае да продължи своята DBA не по-късно от 5 години от датата на излизане. Следните модули трябва да бъдат успешно завършени, за да бъде присъдена магистърска степен:

 • М1. Методология и методи на изследване - 10 ECTS
 • М2. Изследователски въпроси в рамките на съвременното управление - 10 ECTS
 • М3. Междинен изследователски проект (пилотно проучване) - 10 ECTS
 • М4. Проектиране на изследователски проект (предложение за дисертация) - 20 ECTS
 • М5. Развитие като изследовател (индивидуално отражение) - 10 ECTS

Процес на приемане

приемливост

След като подаде заявлението, екипът по приема ще го провери, за да провери дали отговаряте на условията за участие в програмата. Ако отговаря на условията, ще ви бъде предвидено интервю с Интервюто на програмата.

След одобрението интервюто ще бъде насрочено с комисията. Процесът ще се проведе чрез телефон / skype / zoom за международни кандидати. Резултатите ще бъдат публикувани в рамките на една седмица след вашето интервю.

Критерии за приемане

 • A- Кандидатите трябва да имат MBA или магистърска степен или еквивалент от признати институции.
 • B- Кандидатите трябва да имат най-малко три години трудов стаж на управленско ниво.
 • В- Кандидатите трябва да владеят задълбочено писмен и говорим английски език. Ниво на английски: 6.0 IELTS или еквивалент.

Такса

 • Година 1 - 7000,00 щ.д.
 • Година 2 - USD 3500,00
 • Година 3 - USD 3500,00

20% отстъпка за лоялност за членове на възпитаници на MBA в институциите на Westford Education Group.

Последна актуализация Окт. 2020

За учебното заведение

ABOUT WESTFORD UNIVERSITY COLLEGE Westford University College is one of the leading and prestigious business schools, located in the UAE offering quality educational deliveries across under-graduate, ... Научете повече

ABOUT WESTFORD UNIVERSITY COLLEGE Westford University College is one of the leading and prestigious business schools, located in the UAE offering quality educational deliveries across under-graduate, graduate and vocational professional programs carrying significant value and recognition from awarding bodies and accredited universities having its presence in UK, Lebanon, US, Africa, India, and UAE. Our strategic partnerships and understanding of evolving industry requirements and deep analysis of economic realities ensure that we offer a meaningful and diverse portfolio of management, fashion and technology-based programs. We have developed an integrated alliance with Liverpool John Moores University and Cardiff Metropolitan University in the UK and UCAM in Spain. Over thousands of students from more than 100 different countries are studying at Westford and they have become a part of a learning community that promotes critical thinking, experimental learning, innovation and enterprise. The institution has been recognized for excellence in educational delivery and efficient learning pedagogies and several accolades were offered across the period 2015-19. We have been awarded by Forbes Middle East in 2019, received MENAA award for ‘Best Corporate Brand’ 2019, Asian Education Leadership Award for ‘Asia’s Best Emerging Business School’ , Middle East’s ‘Best International Business College’ in 2017 and The Times Higher Education Award for ‘Outstanding Student Support’ in 2016. Свиване
Sharjah , Лагос , Обединени арабски емирства онлайн , Кейп Таун , Кувейт Сити , Рияд , Йоханесбург , Dammam , Бахрейн онлайн , Акра , Торонто , Дубай , Канада онлайн , Нигерия Онлайн , Торонто , Кейп Таун , Абу Даби , Малайзия Онлайн , Аман , Великобритания онлайн + 19 Още По-малко