Доктор по бизнес администрация - DBA

Докторът по бизнес администрация (DBA) предлага на висшите ръководители професионална докторска степен или еквивалент на бизнес и управление на доктор по право или доктор по медицина. Това е най-високото ниво на професионални и академични знания, съчетано с капацитета за прилагане на тези знания за генериране и оценка на нови решения на важни проблеми. Швейцарското училище за мениджмънт е международно акредитирано бизнес училище с основен кампус в Рим, Италия.

119474_01.jpg

Защо да изберете да направите DBA?

Проучванията на DBA са едно от най-предизвикателните и най-високо възнаграждаващите нива във висшето образование. Швейцарската школа по мениджмънт (SSM) е разработила изключителни докторски програми. Тези програми имат уникални функции, които придават значителни стойности на завършилите отвъд възнаграждаващата докторска степен.

Нашите кандидати за доктор се подкрепят на индивидуална основа както от преподаватели по SSM, така и от гостуващи преподаватели от голямо разнообразие от международни университети.

Как работи?

Ще се присъедините към DBA с конкретно бизнес предизвикателство, което изисква практическо решение: например как да създадете бърза, адаптивна организация; как да използваме поведенческа наука за подобряване на вземането на стратегически решения; как да разгърнем управлението на таланта, за да изградим армия от предприемачи.

DBA е структуриран да ви подкрепя в развитието на вашето мислене, поставяне на предизвикателство и прилагане, оценка и комуникация на решения, които имат реално, практическо въздействие.

продължителност

DBA е с продължителност 4 семестъра (2 години) и изисква придобиване на 120 ECTS, разделени, както следва:

 • 30 ECTS кредити чрез изпълнението на 5 модула на методите на изследване (6 ECTS кредита на модул)
 • 90 ECTS кредита чрез докторската дисертация

Начална дата

SSM предлага отворена политика за записване, което означава, че не е необходимо да чакате прием, за да получите достъп до DBA програма, но можете да започнете момента, в който вземате решение.

Начин на изследване

Програмата DBA се основава на модел, ориентиран към практиката и задочно обучение. Проучване на място, уеб базирано обучение, смесено обучение, дистанционно обучение се комбинират с проучване на базата на работа, което се подкрепя от методически коучинг или се контролира от преподаватели и преподаватели.

модули

 • Изследователски методи
 • Лидерство 360 градуса
 • Количествени методи
 • Качествени методи
 • Основни инструменти
 • Теза

119476_04.jpg

Изисквания за вход

Завършена магистърска степен (или еквивалентна) или дългосрочен професионален опит (маршрут на влизане, базиран на работа) и доказателства за конкретни компетенции по отделен случай; доказателства за владеене на английски и / или немски език.

Отзиви

"Аз съм работещ човек и се присъединих към SSM като възрастен студент, защото исках да продължа бизнес административен превозвач. SSM предоставя вида обучение, от което се нуждая. Занятията се провеждат в малки групи в семейна атмосфера, където студенти и преподаватели си взаимодействат с лекота. Трябва да благодаря на преподавателите за вниманието, отделено на всеки един от нас в час. Това ми помогна да изградя самочувствието си. Очаквам с нетърпение да продължа професионалното си развитие в SSM. "
Джази Ф. Г
SSM DBA Student


„Програмата BA (Hons) в Швейцарското училище по мениджмънт е отлична. Инструкторите предават всички необходими знания и споделят своя опит, необходими за успешна работа в конкурентна среда. Ако учиш усилено в класната стая, докато си в свободното време непрекъснато кандидатствате за интересни работни места, няма да имате затруднения с намирането на работа. Предложиха ми две позиции по време на следването си. Реших да приемам ново предизвикателство във Великобритания. Въпреки че променя страната, продължавам да уча в швейцарското училище на Мениджмънт, Рим чрез дистанционно обучение. Бих препоръчал програмата за бакалавърска степен (отличие) в SSM. "
Рикардо Готилф
Студент от SSM BA


"Отидох в Швейцарското училище по мениджмънт в Рим за програмата за двойно награждаване на BBA и съм сигурен, че се радвам, че го направих! Размерите на класовете бяха страхотни, учителите полезни и се наех още преди да завърша. Сега съм в кариера, която обичам и не бих могъл да бъда по-щастлив. "
Джоан Хемирон
Консултант по HRM в Световната програма за храна - завършил SSM


„Като студент, който учи в Америка дълго време, забелязах, че има много студенти, които могат да правят това, което вече правя. SSM ми дава онази допълнителна крачка напред в живота и кариерата ми, за която не можех да поискам никъде другаде!"
Масахару Какумото
SSM BA (Hons) студент

Моля, изпратете своето заявление или всякакви въпроси на следния имейл адрес: info@ssm.swiss. Можете да изтеглите нашия формуляр за кандидатстване и да намерите пълните процедури за кандидатстване на нашия уебсайт на адрес https://ssm.swiss/doctor-of-business-administration-dba/.

Друга информация

 • Начална дата: Отворете записването
 • Крайна дата: След завършване (приблизително 2 години)
 • Срок за кандидатстване: Няма
 • Кампус: Същото като другите (Рим, Италия)
 • Английски език
 • Тип на изследването: Комбинирано
 • Продължителност: 2 години
 • Предлага се на пълно и непълно работно време
 • Такса за обучение: 25000 евро
Програма с обучение на:
 • Английски
Swiss School of Management, Rome Italy
Последна актуализация Октомври 14, 2019
Този курс е Комбинирано в кампус и онлайн
Start Date
Отворено кандидатстване
Duration
Задочно обучение
Редовно обучение
Price
25,000 EUR
По място
По дата
Start Date
Отворено кандидатстване
Крайна дата за записване

Отворено кандидатстване