132 Докторантура Програми в Чехия for 2024

Докторантура Програми в Чехия for 2024Filter
    • Prague, Чехия

    Редовно обучение, Задочно обучение

    4 години

    Смесен, На територията на колежа

    Английски език

    Целта на докторантурата в областта на практическата и икуменическата теология и богословската етика е студентите да култивират по обичайния начин за напреднали изследвания способността им да мислят теологично и да задълбочат знанията си за богословската традиция в нейната икуменическа, практическа, и етични измерения на експертно ниво. Студентите се научават да критично анализират и обмислят придобитите знания и използваните методи в своята област и да ги интерпретират както в техния специфичен контекст, така и в интердисциплинарните условия на съвременните научни знания. В зависимост от предмета на техния дисертационен проект, изследванията им са съсредоточени върху съответната специализация в областта на икуменическата или практическата теология (например хомилетика, катехетика, поименика, практическа еклисиология, химнология или мисиология) или върху богословската етика или християнството социална работа (диакония). В същото време обаче те запазват подходящата ширина на зрението и интердисциплинарната ориентация, която се отнася за всички клонове на теологията.

    • Prague, Чехия

    Редовно обучение

    3 години

    Смесен, Дистанционно обучение, На територията на колежа

    Английски език

    Докторска степен чрез изследвания е подобен на конвенционален доктор но признава изследователската работа, извършена от предприемачески компании и академични организации, които водят до нови и публикувани резултати. UNYP медицина на UNYP чрез изследвания обикновено се изискват минимум три години, като през това време трябва да има три публикации, в литература, одобрена от университета в Болтън. Тези публикации трябва да са във връзка с тезата на студента и областта на експертиза и да развиват знанията на студента по предмета. Наградата на този доктор се базира изцяло на тези три публикувани творби и като такава възнаграждава текущи дейности, а не допълнителна работа.

    • Brno, Чехия

    Редовно обучение

    2 години

    На територията на колежа

    Английски език

    Имаме добра доза електроника за вас в сътрудничество с университета на Северен Илинойс. Област, в която се научавате как да проектирате интегрирани електронни схеми и системи и да използвате материали за електрониката - всичко това в най-съвременно съоръжение. Очакват ви професионалните мезета от предметите - проектиране на интегрални и електронни схеми и устройства, програмиране на микроконтролери или най-новите материали за електрониката.

    • Ostrava, Чехия

    Редовно обучение, Задочно обучение

    4 години

    На територията на колежа

    Английски език

    • Liberec, Чехия

    Редовно обучение

    4 години

    На територията на колежа

    Английски език

    • Brno, Чехия

    Редовно обучение, Задочно обучение

    4 години

    На територията на колежа

    Английски език

    Докторската програма за хигиена и технология на преработка на храни е академично насочена учебна програма, съответстваща на текущото състояние и ниво на науката и нуждите на практиката в Европа. Завършилите докторантската хигиена и технология на преработка на храните придобиха задълбочени теоретични знания и практически умения, придобити по време на самостоятелна творческа дейност и придобиване на нови научни знания в областта на обучението. Завършилите могат да споделят активно своите знания в областта на обучението на международно ниво и публично. Въз основа на тази квалификация завършилите са наети основно в изследователски институции и университети.

    • Hradec Kralove, Чехия

    Редовно обучение

    4 години

    Смесен, На територията на колежа

    Английски език

    Следдипломното обучение по биоорганична химия служи за обучение на експерти по химия с акцент върху структурата и функциите на малките органични молекули в живите организми и върху възможността за влияние върху биологичните процеси в тези организми чрез действието на такива молекули. Следователно програмата е насочена към изучаване на всички аспекти на органичните съединения, които са необходими за структурата и функционирането на живите организми. Широкият спектър на тези съединения включва молекули със строителна (първични метаболити) функция, сигнална функция, активираща или дезактивираща функция във връзка със стратегически протеини в живите организми, както и съединения, които се произвеждат от тези организми (естествени продукти, вторични метаболити , метаболити на ксенобиотици). Изследването се основава на структурата и синтеза на органични съединения с фокус върху естествени продукти, хетероцикли и други органични съединения, които са способни да модулират биологични процеси. Изясняването на функцията на такива съединения като части от биологични структури, както и на влиянието им върху биологичните процеси и възможността за модифициране на това влияние чрез структурни промени са не по-малко важни. Следователно биоорганичната химия служи като връзка между органичната химия и биомедицинските дисциплини и частично се припокрива с фармацевтичната и медицинската химия. Биоорганичната химия обаче е по-обща от последните две програми, които са фокусирани основно върху изучаването и разработването на лекарства, т.е. по-ограничена подгрупа от биологично активни съединения.

    • Prague, Чехия

    Редовно обучение

    4 години

    Смесен, На територията на колежа

    Английски език

    Програмата за докторантура „Медицинска психология и психопатология“ се занимава с фундаментални и приложни изследвания в биопсихосоциалните взаимоотношения. Предложеното проучване отваря възможности за интердисциплинарно докторско образование не само за завършилите медицински училища, както и за завършилите психология и някои други свързани области.

    • Prague, Чехия

    Редовно обучение

    4 години

    Смесен, На територията на колежа

    Английски език

    Учебната програма се реализира в рамките на кинантропологичната област на науката. Кинантропологията е мултидисциплинарна област на науката, която се занимава със сложните ефекти на умишлената и спонтанна физическа активност върху развитието на човешката личност в биопсихо-социалния контекст и в условия на физическо възпитание и спорт, физиотерапия, физическо здраве, включително тяхното ефективно управление.

    • Prague, Чехия

    Редовно обучение

    4 години

    Смесен, На територията на колежа

    Английски език

    Докторантурата Проучванията за дълголетие създават висококвалифицирани и опитни специалисти в областта на научните изследвания, експертизата и трансфера на знания в практиката. На научно ниво те са способни да решават проблеми, свързани с дълголетието на човешкия живот. Те са наясно и способни да използват съответните научни методи, за да координират интердисциплинарните екипи. Освен това могат да публикуват научни публикации и материали за вземане на решения на всички нива и проблеми, свързани с дълголетието.

    • Prague, Чехия

    Редовно обучение, Задочно обучение

    4 години

    На територията на колежа

    Завършилите имат широк преглед на ключови въпроси в съвременната социологическа теория и методология, задълбочени основания в широк спектър от аналитични методи за количествени и качествени изследвания и способността да използват и комбинират тези процедури. Те са в състояние да формулират и решават трудни изследователски въпроси, да конкретизират съответните хипотези, да намерят подходящи методи за решение и да формулират съответни експертни становища. Завършилите могат да търсят работа като изследователи и университетски преподаватели, както и на специалисти и ръководни длъжности както в държавния, така и в търговския сектор.

    • Prague, Чехия

    Редовно обучение

    4 години

    Смесен, На територията на колежа

    Английски език

    Докторантът учебната програма Социология е фокусирана върху научни изследвания, независима творческа работа и задълбочаване на теоретичните знания. Целта на тази програма е да подготви студентите за научна кариера и преподаване в областта на фундаменталните и приложните изследвания.

    • Prague, Чехия

    Редовно обучение

    4 години

    Смесен, На територията на колежа

    Английски език

    Докторантурата е замислена като подготвителна програма за учени и изследователи, чиито творчески усилия допринасят за развитието на теорията и изследванията в областта на образователните науки. Програмата има за предпочитане да подобри съответния им опит, да разпространи съответните изследователски констатации и тенденции в областта на образованието и да култивира методологическите компетенции на докторантите. Общият фокус на учебната програма предлага на студентите възможност да се запознаят по -задълбочено с педагогическите дисциплини. Фокусната точка на докторантурата е докторска дисертация/дисертация, определена като оригинална научна работа, чиито констатации обогатяват съответната област на обучение в по -широкия контекст на развитие на дисциплината. Консултации Поради естеството и съдържанието на изследването кандидатът може да се консултира с темата, структурата на проекта и възможностите за неговата обработка с потенциални ръководители на докторантура.

    • Praha-Suchdol, Чехия

    Редовно обучение

    4 години

    На територията на колежа

    Английски език

    Предполага се, че завършилите владеят теоретичните основи на учебната област, основните методи на научната работа в областта на обучението и основните форми на постоянно събиране на знания в световен мащаб в областта на ученето за учене през целия живот. Завършилите се предполага, че могат да разработват описателни и нормативни икономически модели на икономически процеси на макро и микроикономическо равнище и да събират съответните документи, необходими за тяхното формализиране. Освен това, способността за обобщаване на научните знания под формата на икономически закони се приема заедно с тяхното прилагане при тълкуването на конкретни икономически задачи за насърчаване на устойчивото развитие.

    • Hradec Kralove, Чехия

    Редовно обучение

    На територията на колежа

    Английски език

    Докторантски Проучване на Chemistry дидактика е кулминацията на университетското образование на тристепенна. Има целенасочена подготовка по изследователски дейности фокусирани върху преподаването и изучаването на химия, която се основава на задълбочаване на знанията на дидактиката на химията и на съответната област на химията, педагогика, психология, компютърни науки и други дисциплини, за да научите методите на научната работа в споменатите области и значително ще допринесе за цялостно подобряване на работата на учителите по химия на различни нива в системата на образованието, експерти по създаване на учебната програма и нейното оценяване в съответствие със съвременните постижения на науката и научните изследвания.