PHDSTUDIES

Програми Журналистика - Търсене на най-добрите програми по Журналистика тук! - Журналистика

Най-високата степен, която може да се спечели, е доктор или доктор по философия. Това е интензивна научноизследователска програма и е запазена за тези, които са ангажирани с разширени научни изследвания.

Какво е докторска степен по журналистика? Дискусионната програма по журналистика позволява на студентите да се съсредоточат върху изследователската и академичната страна на полето. Студентите обикновено избират конкретна област в областта за изучаване, като история, етика, право, социология или комуникации. Повечето програми включват изследвания и методология, които трябва да бъдат завършени, като например качествени методи. Програмите могат да включват курсове по теория и история, независимо от фокусната област. Програмите приключват с усъвършенстван изследователски проект, наречен дисертация. Студентите ръководят собствените си програми, така че продължителността от време, която може да отнеме, за да завършат докторантурата, варира значително, като средната продължителност е между две и пет години.

След завършване на програмата студентите ще имат напреднали познания в областта на журналистиката.Те ще бъдат подготвени да продължат научните изследвания, да преподават или да работят на високопоставени длъжности в областта.

Разходите по докторантура се ръководят до голяма степен от студента. Следователно, предоставянето на точна оценка е трудно. Студентите трябва да се срещнат с финансовия отдел на училището си.

След дипломиране, студентите могат да влязат в администрация или в учебни позиции. Отвъд това, възможности за кариера се предлагат и в стратегическите комуникации. Завършилите могат да изберат да работят в частни корпорации и с медийни организации. Научните и управленски умения, придобити в дадена програма, могат да дадат възможност на студентите да се квалифицират за напреднали професионални длъжности. Някои дипломирани студенти могат да изберат да продължат изследванията си в избраната тематична област или да започнат свои собствени компании.

Ако искате да развиете знанията и уменията си в областта на журналистиката, тогава доктор по журналистика може да бъде за вас.Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

 

2 резултата за Журналистика Filter

Доктор по журналистика

University of Johannesburg
Докторантура
Ян. 2021
<
Редовно
<
3 години
Английски
Кампус

Докторската учебна програма включва дипломна работа, която има оригинален принос в областта на журналистиката по тема, избрана в консултация с председателя на катедрата. Изиск ...

Научете повече

Research Degree - Master of Philosophy & Doctor of Philosophy (MPhil&PhD)

Hong Kong Baptist University School of Communication
Докторантура
Септ. 2020
<
Редовно
<
Задочно
<
2&nbsp;-&nbsp;3 години
Английски
Кампус

The Research Postgraduate (RPg) programme focuses on PhD education. It is designed to enable each student to become familiar with existing knowledge in their chosen area of st ...

Научете повече