51 Докторантура Програми в Журналистика и масова комуникация 2024

Докторантура Програми в Журналистика и масова комуникация 2024Filter
    • Prague, Чехия

    Редовно обучение

    3 години

    Смесен, Дистанционно обучение, На територията на колежа

    Английски език

    Докторска степен чрез изследвания е подобен на конвенционален доктор но признава изследователската работа, извършена от предприемачески компании и академични организации, които водят до нови и публикувани резултати. UNYP медицина на UNYP чрез изследвания обикновено се изискват минимум три години, като през това време трябва да има три публикации, в литература, одобрена от университета в Болтън. Тези публикации трябва да са във връзка с тезата на студента и областта на експертиза и да развиват знанията на студента по предмета. Наградата на този доктор се базира изцяло на тези три публикувани творби и като такава възнаграждава текущи дейности, а не допълнителна работа.

    • Başakşehir, Турция

    Редовно обучение

    4 години

    На територията на колежа

    Английски език

    Ibn Haldun UniversityДокторантската програма на "Нови медии и комуникация" предоставя теоретична информация за новите медии и комуникация с практически приложения, за да отговори на специфичните за индустрията очаквания и изисквания и да отговори на академичните нужди на областта. Студентите, записани в програмата, ще бъдат включени в докторския процес чрез завършване на теоретични и практически курсове на докторско ниво в продължение на две години.

    • Santiago de Compostela, Испания

    Редовно обучение

    3 години

    На територията на колежа

    Испански, Галисийски

    Докторатът по съвременна комуникация и информация предлага университетско обучение с високо ниво на специализация, за да отговори на академичните и научни нужди, произтичащи от различните направления на изследвания, свързани с журналистиката и аудиовизуалната комуникация.

    • Hamilton, Канада

    Редовно обучение

    4 години

    На територията на колежа

    Английски език

    Предизвикателствата, пред които сме изправени днес - социалната и екологичната несправедливост, изменението на климата, несигурната работа, наблюдението и свиващата се публична сфера - са големи, сложни и многостранни. Сред многото им измерения са въпросите на комуникацията и културата, които изискват спешно ангажиране. Докторантът. в областта на комуникацията, новите медии и културологията (CNMCS) е за креативни студенти, които обхващат сложност, обичат трудни въпроси и глад за поемане на риск от интелектуален, артистичен и педагогически път, насочени към положителни социални промени.

    • Lisbon, Португалия

    Редовно обучение

    3 години

    На територията на колежа

    Английски език

    Въпросите около комуникацията, нейните взаимоотношения със социалната, политическата, културната и икономическата сфера придобиха решаващо значение през последните десетилетия и предизвикаха значително разширяване на интереса и уместността на изследванията, предприети в областта на комуникационните науки. Успоредно с това промените в междуличностните, междугруповите и публичните комуникационни практики, които се отразиха на съвременните общества, доведоха до все по-голямо значение на образованието и обучението на висококвалифицирани специалисти, способни да разработват фундаментални и приложни изследователски проекти, съответно способни да отговорят на преобладаващи различни комуникационни предизвикателства и разширяване на знанията ни за комуникацията в най-разнообразните и различни аспекти.

    • Hong Kong, Хонг Конг

    Редовно обучение

    3 години

    На територията на колежа

    Английски език

    Стипендията осигурява годишна стипендия 319 200 гонконгски долара (приблизително 40 900 долара) на всеки награден за период до три години. PolyU се изкачва до 75-то място в QS World University Ranking 2021 и 45-то по лингвистика в QS World University Ranking по предмет 2020. Каним студенти с академични постижения и се интересуват от провеждане на авангардни изследвания в нашите изследователски области, за да кандидатстват.

    • Kaunas, Литва

    Редовно обучение, Задочно обучение

    4 години

    На територията на колежа

    Английски език

    Докторантурите по комуникация и информация, организирани в университета Витаутас Магнус (VMU) в Каунас (Литва), имат за цел да се справят с належащите проблеми в съвременната и динамично развиваща се област на медиите и комуникациите, която се формира от политико-икономически, социокултурни и технологични фактори и изследва пропитите от медиите обществени трансформации и комуникативното въздействие върху индивида, групите и социалните измерения.

    • Richardson, Съединени Американски Щати

    Редовно обучение

    4 години

    На територията на колежа

    Английски език

    Докторантът Програмата по изкуства, технологии и нововъзникващи комуникации (ATEC) е предназначена за тези, които желаят да се ангажират с дълбоки стипендии или да разработят артистични, културни или търговски приложения на цифровите технологии и нововъзникващите медии. С разнообразна група преподаватели и учебна програма, която интегрира научното обучение с творческата практика, ATEC култивира творчески учени, учени практици и интердисциплинарни изследователи.

    • Barcelona, Испания
    • Brussels, Белгия
    • + 7 more

    Редовно обучение

    2 години

    Смесен, На територията на колежа

    Английски език

    След успешно завършване на учебната програма студентите получават международна частна докторска степен по философия по мениджмънт (Ph.D.) по комуникационни изследвания, присъдена от централата на училището в Цюрих, Швейцария, въз основа на препоръка на факултета на местните кампуси, където кредити бяха спечелени.

    • Kaunas, Литва

    Редовно обучение, Задочно обучение

    4 години

    На територията на колежа

    Английски език

    • London, Великобритания
    • Bologna, Италия

    Редовно обучение

    24 Месеца

    Дистанционно обучение

    Английски език

    В тази учебна програма, свързана със социалните медии, студентът се очаква да проучи как стратегически да създава и разпространява съдържанието на марката в различни социални мрежи. Мениджърите на социалните медии имат за задача да представляват компания в социалните канали като единствен глас на марката.

    • Newcastle upon Tyne, Великобритания

    На територията на колежа

    Английски език

    Нашите дигитални медийни изследвания са ангажирани с трансдисциплинарност, творческа дигитална практика, пресечна точка на изкуство и наука, социални технологии и обществена ангажираност. Докторантът по цифрови медии е част от програмата за обучение по изящни изкуства. Ние предлагаме докторантура в две основни области на цифровите медии.

    • Central African Republic Online, Централноафриканска Република
    • Gambia Online, Гамбия

    Редовно обучение

    18 Месеца

    Дистанционно обучение

    Английски език

    EUCLID онлайн Ph.D. в инструктивния дизайн и отвореното обучение поема предизвикателството да предложи цялостна докторска програма на кръстопътя на три специализирани области на знание и приложение: (1) отворено обучение във всички организации (2) онлайн обучение в университетски контекст и (3) междудисциплинарни предизвикателства на педагогиката, андрагогиката и информационните технологии.

    • London, Великобритания

    Редовно обучение, Задочно обучение

    3 години

    На територията на колежа

    Английски език

    Медии и филмови изследвания в SOAS има разширяваща се програма на докторски изследвания с в момента са записани около тридесет студенти. Нашите студенти работят върху изключително широк спектър от теми, теоретични и емпирични, като около половината идват от Африка, Близкия Изток и Азия и половината от Европа и Северна Америка. Центърът поставя акцент върху придобиването на критични теоретични умения и задълбочени регионални, езикови и културни познания за медиите и филмовите форми и практики.

    • Johannesburg, Южноафриканска Република

    Редовно обучение

    3 години

    На територията на колежа

    Английски език

    Докторската учебна програма включва дипломна работа, която има оригинален принос в областта на журналистиката по тема, избрана в консултация с председателя на катедрата. Изискват се максимум четири усъвършенствани семинара по съответните аспекти на темата за изучаване и устен изпит (еквивалент на две доклади, всеки от които се състои от четири модула), както е предписано в книгата с общия регламент. Необходима е и изследователска статия, която е подходяща за публикуване в академично списание.